2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Klaipėdos žurnalistams įteikti ŽENIA apdovanojimai

2013-05-13
 
Egidijaus Jankausko nuotr.

Egidijaus Jankausko nuotr.

Parengta pagal „Vakarų ekspresą"

 

Penktadienį Klaipėdos žiniasklaidos atstovų bendruomenė išsidalino tradiciniais tapusius apdovanojimus „ŽENIA". Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga Žurnalisto Entuziasto Nepriklausomo Informatoriaus (ŽENIA) apdovanojimai nusipelniusiems uostamiesčio žurnalistams buvo įteikti jau 13-ą kartą.

 

Šį renginį gausiai ir draugiškai Klaipėdos žurnalistų bendruomenei kasmet organizuoja Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos apskrities skyrius.

Šiemet uostamiesčio žiniasklaidos atstovai pretendavo į 5-as šmaikščias "ŽENIA" nominacijas: „Metų atradimas", „Metų skrydis", „Metų praradimas", „Metų praskridimas" bei „Metų knyslys". Tradiciškai apdovanojimų laureatus rinko vakaro dalyviai, stodami į gyvą eilę už to nominanto, kuris jų manymų yra verčiausias apdovanojimo.

„Metų atradimu" šiemet buvo pripažintas VE.lt portalo administratorius Džiugas Lukoševičius už „maniakiškas" bei originalias straipsnių antraštes. O „Metų skrydžio" apdovanojimą, į kurį pretendavo žiniasklaidos atstovai šiemet perėję dirbti iš vienos žiniasklaidos priemonės į kitą, pelnė kitas VE.lt atstovas, portalo redaktorius Karolis Rupkus už tai, jog išėjo rengti reportažo dienraščiui „Klaipėda", o baigė jį dienraštyje „Vakarų ekspresas".

 

„Metų Knyslio" apdovanojimas teikiamas už rezonansinius straipsnius bei reportažus. Šiemet jį gavo taip pat „Vakarų ekspreso" atstovė Edita Gudavičė už straipsnį apie vaikų darželį, kurį lanko tik pati jo vadovė.


Didžiausiu „Metų praradimu" buvo pripažinta žurnalistė Dovilė Skabickaitė dėl to, jog paliko žurnalistiką dėl viešųjų ryšių.

 

„Metų praskridimo" apdovanojimas, kuriame statulėlė nėra teikiama ir kuris skiriamas už šmaikščius liapsusus ar nesusipratimus žurnalistiniame darbe, šiemet atiteko dienraščio „Klaipėda" žurnalistei Astai Dykovienei už straipsnį, kuriame neva buvo pakalbintas jau miręs asmuo.


Garbingiausiu „Metų žurnalisto" apdovanojimu šiemet buvo apdovanotas žymus fotokorespondentas bei operatorius Eugenijus Macius už tai, jog savo fotoarchyvus padovanojo I. Simonaitytės bibliotekai.

 

ŽENIA AČIŪ apdovanojimas atiteko Klaipėdos apydardos prokuratūros atstovei spaudai Palmirai Martinkienei už ilgametį nuoširdų bendravimą su žiniasklaida.

 

„Šiandien minime Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, kuri yra svarbi mums visiems. Tad tegul lietuviškas žodis būna gyvas, atsakingas ir laisvas," - savo kalboje kolegas pasveikino LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus pirmininkė Jolanta Beniušytė. Ji perdavė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininko Dainiaus Radzevičiaus, LŽS Vilniaus skyriaus pirmininkės Aurelijos Arlauskienės ir Kauno skyriaus vadovo Vido Mačiulio gražius sveikinumus profesinę dieną švenčiantiems Klaipėdos žurnalistams.

 

Renginio metu sveikinimo žodį tarė ir miesto meras Vytautas Grubliauskas.

 

Šventėje netrūko ir muzikos, kurią renginiui padovanojo „Klaipėdos pilies džiazo festivalio" organizatoriai. Vakaro metu ant scenos pasirodė muzikos grupė „Funk-in", Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistas Steponas Zonys, bei džiazo vokalistas Gražvydas Sidiniauskas.

 

Renginį vedė „ŽENIA" apdovanojimų siela kolegų vadinamas radijo stoties "Laluna" žurnalistas Žydrūnas Naujokas.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-05-13 17:10
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media