2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Teismas atmetė „PBK“ atstovo Lietuvoje prašymą

2013-12-27
 
 

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas atmetė BMA LT - programos „PBK Lithuania" atstovo Lietuvoje prašymą laikinai sustabdyti Lietuvos radijo ir televizijos komisijos spalio 9 d. priimtą sprendimą (Nr. KS-168) „Dėl programų iš ne Europos Sąjungos valstybių narių, Europos ekonominės erdvės valstybių ir kitų Europos Tarybos Konvenciją dėl televizijos be sienų ratifikavusių Europos valstybių, sudarančių televizijos programą „PBK Lithuania" laikino retransliavimo sustabdymo", kol bus įvertintas šio sprendimo pagrįstumas.

Toks teismo nutarimas reiškia, kad „PBK Lithuania" programos laidų retransliavimas bus ribojamas, kaip ir buvo nuspręsta, iki 2014 m. sausio 14 d.

Primename, kad spalio pradžioje nustačiusi, kad Latvijos jurisdikcijai priklausančios „Pirmasis Baltijos Kanalas" bendrovės programos "PBK Lithuania" laidoje "Žmogus ir įstatymas" buvo paskleista neapykantą kurstanti ir tikrovės neatitinkanti informacija apie 1991 m. sausio 13-osios įvykius, tyčiojamasi iš Lietuvos žmonių ir niekinamas kovotojų už Lietuvos laisvę atminimas, Lietuvos radijo ir televizijos komisija priėmė sprendimą trims mėnesiams nuo sprendimo įsigaliojimo dienos apriboti programos "PBK Lithuania" laidų retransliavimą Lietuvoje, kurį apskundė transliuotojo atstovai Lietuvoje.

 

Lietuvos radijo ir televizijos komisijos

Ryšių su visuomene ir užsieniu skyrius

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-12-27 09:29
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media