2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: ,,Žurnalistų pusryčiai” atvyksta į Klaipėdą. Kviečiame dalyvauti

2021-09-08
 
Kviečiame Lietuvos žurnalistus, ypač dirbančius regioninėje žiniasklaidoje, susitikti pirmajame ,,Žurnalistų pusryčių" mokymų ir seminarų ciklo renginyje. Pusdienį truksiantys mokymai vyks rugsėjo 23 d., ketvirtadienį, 10 val. Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje Klaipėdoje (Herkaus Manto g. 25).
Mokymų metu analizuosime:
- kaip išvengti politinės reklamos pažeidimų skleidžiant su politika susijusią informaciją;
- paslėptos politinės reklamos ir nežymėtos reklamos atvejus regioninėje žiniasklaidoje;
- kaip regionų redakcijoms prisijaukinti socialinius tinklus;
- kokios strategijos veikia kuriant lojalią auditoriją internete.
Seminarus šiomis temomis ves ir patirtimi dalinsis žiniasklaidos ekspertės Aistė Žilinskienė - Interneto žiniasklaidos asociacijos įkūrėja ir buvusi vadovė, Vyriausiosios rinkimų komisijos narė 2016-2021, Visuomenės informavimo etikos komisijos narė ir Jūratė Žuolytė - Delfi rubrikos ,,M360‘‘ ir Delfi Kultūra redaktorė.
Lektorė Jūratė Žuolytė kviečia: ,,Socialinės medijos dažnai įvardijamos kaip keliančios pavojų profesionaliosios žiniasklaidos išlikimui. Galima daug kalbėti apie jų neigiamą poveikį, tačiau tenka pripažinti, kad bent artimoje ateityje jos iš visuomenės gyvenimo nesitrauks, tad reikia mokytis, kaip su jomis dirbti ir pasinaudoti jų turima galia. Naujienų portale DELFI laikomasi požiūrio, kad straipsnio ar video siužeto parengimo nepakanka - nuolat galvojama ir kaip medžiagą pateikti socialiniuose tinkluose. Pasikalbėkime apie tai, kodėl to reikia ir kaip toks darbas atrodo kasdienybėje''.
Renginio programa:
9:30 - Atvykimas, registracija
10:00 - Projekto organizatorių pasveikinimas
10:15-11:45 - lektorė Aistė Žilinskienė ,,Riba tarp visuomenės informavimo ir paslėptos politinės reklamos. Kriterijai, teisinis reguliavimas, atsakomybė visuomenės informavimo priemonėms''
11:45-12:00 - pertrauka
12:00-13:30 - lektorė Aistė Žilinskienė ,,Vyriausios rinkimų komisijos praktika dėl paslėptos politinės reklamos; nežymėtos reklamos. Atvejų analizė''
13:30-14:30 - pertrauka
14:30-16:00 - lektorė Jūratė Žuolytė ,,Regionų žiniasklaida socialinėse medijose: kaip jas prisijaukinti?''
16:00 - Renginio pabaiga
*
Dalyvavimas renginyje nemokamas, tačiau reikalinga registracija. Kviečiame pildyti registracijos formą: https://forms.gle/1ymc2W3FZLpKuRGDA iki rugsėjo 20 d. 17:00 val. Vietų skaičius ribotas, tad kviečiame registruotis kuo anksčiau.
Renginys bus transliuojamas, tačiau pageidaujantys atvykti klausyti seminarų gyvai ir susitikti seniai matytus kolegas laukiami Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje Klaipėdoje Herkaus Manto g. 25.
Atvykstantieji į renginį patvirtina, kad sutinka laikytis organizatorių nustatytų saugaus bendravimo renginio metu reikalavimų, o bibliotekos darbuotojams pageidaujant - pateikti galiojantį galimybių pasą.
,,Žurnalistų pusryčiai‘‘ vyks: 2021 m. rugsėjo 23 d. (ketvirtadienį).
Laikas: 09.30 - 16.00 val.
Vieta: Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka (Herkaus Manto g. 25, Klaipėda)
Šis renginys - tai ,,Žurnalistų pusryčių‘‘ renginių ciklo dalis. Jis organizuojamas kartu su partneriais - @Transparency International Lietuvos skyrius ir @British Council Lithuania. Daugiau apie ciklo renginius - Lietuvos žurnalistikos centro puslapyje internete.
Renginio metu bus filmuojama ir fotografuojama viešinimo tikslais.
Daugiau informacijos telefonu +370 602 96 945 arba el. paštu info@lzc.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-09-08 15:19
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media