2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Asociacijos LATGA direktore tapo teisininkė Laura Baškevičienė

2021-03-03
 
Laura Baškevičienė. Ryčio Šeškaičio nuotrauka

Laura Baškevičienė. Ryčio Šeškaičio nuotrauka

Šią savaitę Asociacijos LATGA administracijos direktorės pareigas pradėjo eiti Laura Baškevičienė, laimėjusi viešą konkursą, kurį organizavo praėjusių metų pabaigoje išrinkta asociacijos Taryba, sudaryta iš 13 narių. L.Baškevičienė kurį laiką dirbo asociacijos teisininke, vėliau tapo Teisės skyriaus vadove, o paskutiniu metu ėjo direktoriaus pavaduotojos pareigas.
Konkursas administracijos direktoriaus pareigoms užimti vyko beveik du mėnesius, jame dalyvavo 70 kandidatų.
Asociacijos LATGA tarybos prezidentė Raminta Naujanytė mano, kad L.Baškevičienei laimėti daugumą Tarybos narių balsų pavyko dėl kelių svarbių priežasčių. „Autorių teisės, kolektyvinis teisių administravimas - itin sudėtinga sritis, o ją išmanančių specialistų yra labai nedaug. Patys tuo galėjome įsitikinti peržiūrėję kandidatų gyvenimo aprašymus bei motyvacinius laiškus. Daug metų dirbdama šioje organizacijoje, Laura ne tik sukaupė didelę darbo šioje srityje patirtį, bet ir susipažino su visais asociacijos privalumais ir trūkumais. Apie tai ji kalbėjo ir per konkursą, kartu pateikdama ir organizacijos misiją bei viziją. Negana to, ši kandidatė išsikėlė tikslus bei išvardijo priemones jiems pasiekti. Tai pasufleravo, kad Laura iš karto galės imtis reikalingų permainų, jog organizacija eitų į priekį, taptų modernesnė, šiuolaikiškesnė, atviresnė. Tikime, kad gavusi Tarybos palaikymą naujoji direktorė įgyvendins išsikeltus uždavinius, o mes, Taryba, padėsime siekti pokyčių ir darysime viską, kad autorių asociacija taptų dar geresnė", - sakė Asociacijos LATGA prezidentė, muzikos autorė R.Naujanytė-Bjelle.
„Pasaulis keičiasi, todėl siekdami išlikti ir pasiekti rezultatų turime greitai prisitaikyti prie naujų aplinkybių, susitelkti, būti atviri pokyčiams ir naujovėms. Mano tikslas - asociaciją paversti tikrais autorių namais, suvienyti visų atstovaujamų sričių autorius, o taip pat ir bendraujant su naudotojais visada rasti abiem pusėms priimtinus sprendimus. Sieksiu suderinti Tarybos ir administracijos darbą, nes tik žiūrėdami viena kryptimi pasieksime užsibrėžtų tikslų ir nuveiksime prasmingų darbų. Atsižvelgiant į mūsų surenkamą autorinį atlyginimą, atstovaujamą repertuarą, narystę užsienio bendrijų konfederacijose, mes jau dabar turime labai didelį svorį, tačiau kaip ir visos organizacijos turime augti ir tobulėti. Taryba išreiškė pasitikėjimą manimi ir tai yra aukščiausias įvertinimas bei didžiausia motyvacija imantis konkrečių darbų", - sakė L.Baškevičienė.
Ji direktoriaus poste pakeitė nuo 2012 m. sausio iki šių metų vasario pabaigos asociacijai vadovavusį poetą, rašytoją Joną Liniauską, su kuriuo naujoji Taryba nusprendė nepratęsti sutarties.
APIE ASOCIACIJĄ LATGA
Asociacija LATGA - ne pelno siekianti kolektyvinio teisių administravimo organizacija, šiuo metu vienijanti per 5 300 įvairių sričių Lietuvos autorių.
Asociacija LATGA abipusio atstovavimo sutarčių pagrindu atstovauja daugiau kaip 4 milijonams muzikos, dramos, vizualinių menų ir audiovizualinių menų autorių bei prodiuserių iš viso pasaulio. Šiandien LATGA yra pasirašiusi 169 tarptautines abipusio ar vienašalio atstovavimo sutartis su autorių teisių kolektyvinio administravimo asociacijomis iš 69 užsienio šalių.
LATGA inf. 
Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-03-22 11:07
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media