2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Vaidutė Ščiglienė paskirta Valstybinės kultūros paveldo komisijos pirmininke

2020-06-09
 
Vaidutė Ščiglienė

Vaidutė Ščiglienė

Seimas, atsižvelgdamas į Kultūros komiteto teikimą, Valstybinės kultūros paveldo komisijos pirmininke paskyrė Vaidutę Ščiglienę (nutarimo projektas Nr. XIIIP-4882).
Nustatyta, kad V. Ščiglienė Valstybinės kultūros paveldo komisijos pirmininko pareigas eis ne ilgiau, negu baigiasi jos, kaip Valstybinės kultūros paveldo komisijos narės, kadencija (V. Ščiglienė Valstybinės kultūros paveldo komisijos nare paskirta 2020 m. sausio 8 d.).
„Kultūros paveldo politika, jos formavimas yra išminties sritis, nes nuo mūsų visų bendrų sprendimų priklauso ne tik praeities dabartyje esmė, virstanti duotybe, bet ir ateitis, jos tęstinumas. Paveldas yra veidrodžio atspindys, reprezentuojantis mus pačius, o paveldo ištekliai yra riboti ir neatkuriami. Paveldo sistema yra sudėtinga ir problemos neišspręstos per daugelį metų, taigi, tikiu, turiningo bendro darbo galimybe", - sakė V. Ščiglienė.
Slapto balsavimo dėl Seimo nutarimo „Dėl Vaidutės Ščiglienės paskyrimo Valstybinės kultūros paveldo komisijos pirmininke" rezultatai: už - 65, prieš ir susilaikė po 15 Seimo narių.
V. Ščiglienės gyvenimo aprašymas
VAIDUTĖ ŠČIGLIENĖ 1996 m. baigė dailėtyros bakalauro studijas Vilniaus dailės akademijos Meno istorijos ir teorijos katedroje. 1998 m. įgijo Menotyros magistro laipsnį Vilniaus dailės akademijoje. 2004 m. Vilniaus dailės akademijoje apgynė humanitarinių mokslų daktaro disertaciją „Bajorų kilmės Žemaitijos dailininkai XIX a. pabaigoje-XX a. pirmojoje pusėje" (vadovas prof. dr. A. Butrimas). 1998-2008 m. dirbo Vilniaus dailės akademijos muziejaus pavaduotoja, vėliau vedėja. 2008-2016 m. - Vilniaus dailės akademijos Mokslo skyriaus vedėja. 2004-2009 m. buvo dailės galerijos „Dalia" vadovė ir parodų, projektų kuratorė. Nuo 1998 m. dirba pedagoginį darbą, vadovauja bakalaurų ir magistrantų baigiamiesiems darbams. Kviestinė lektorė Aukštesniojoje dizaino mokykloje (1998-2002), Verslo ir vadybos akademijoje (2001-2008), Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete (2014-2015), VDA Kauno fakulteto Humanitarų katedroje (2013-2017). Nuo 2008 m. (ir dabartiniu metu) Vilniaus dailės akademijos UNESCO Kultūros vadybos ir kultūros politikos katedros docentė. Mokslinių interesų sritys: menotyra, kultūros paveldas, kultūros paveldo politika, kultūros paveldo ir kultūrinio turizmo vadyba, kūrybiška vietokūra. Šiomis temomis yra parengusi publikacijų recenzuojamuose mokslo žurnaluose ir mokslą populiarinančiuose leidiniuose. Dalyvauja mokslinėse konferencijose Lietuvoje ir užsienyje. 1998-2018 kuravo keliasdešimt parodų Lietuvos ir užsienio (Nacionalinis archeologijos muziejus Varšuvoje, Dizaino muziejus Rygoje) parodų salėse, vykdė socialines, kultūrines ir edukacines veiklas (kultūros ir meno projektai, kvalifikacijos tobulinimo programos muziejų, galerijų ir kultūros sektoriaus darbuotojams, moderavo diskusijas). 
Parengė
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro vyriausioji specialistė
Saulė Eglė Trembo
Tel. (8 5) 239 6203, el. p. egle.trembo@lrs.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-06-18 09:04
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media