2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Monika Garbačiauskaitė-Budrienė išrinkta EBU vykdančios valdybos nare

2020-12-04
 
Monika Garbačiauskaitė-Budrienė. E. B;aževič (LRT) nuotrauka

Monika Garbačiauskaitė-Budrienė. E. B;aževič (LRT) nuotrauka

LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė išrinkta Europos transliuotojų sąjungos (angl. European Broadcasting Union, EBU) vykdomosios valdybos 2021-2022 m. nare ir tapo pirmąja Baltijos šalių visuomeninių transliuotojų atstove, eisiančia šias aukštas pareigas EBU.
Naujoji EBU vykdomoji valdyba 2021-2022 m. kadencijai išrinkta EBU generalinės asamblėjos susitikime gruodžio 4 d.
„Visuomeniniai transliuotojai Europoje ir visame pasaulyje susiduria su daugybe iššūkių: politikų ir komercinės žiniasklaidos spaudimu, bandymais varžyti laisvę ir nepriklausomybę, kvestionuoti veiklos sritis, taip pat su grasinimais ir smurtu prieš žurnalistus. O tai kelia grėsmę visuomenei ir demokratijai. Todėl svarbu imtis asmeninės atsakomybės, prisidėti stiprinant visuomeninius transliuotojus vienijantį EBU aljansą, padėti jam geriau atstovauti ir ginti narių interesus, kelti jų konkurencingumą ir vertę visuomenei, - sakė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė. - Patyriau, kaip pažangiai ir aktyviai veikia EBU. Man bus didelė garbė dirbti šios šaunios organizacijos valdyboje ir prisidėti prie tolesnės jos plėtros."
LRT yra svarbiausio pasaulyje transliuotojus vienijančio profesinio aljanso narė nuo 1993 m. EBU atstovauja visuomeninių transliuotojų interesams ir juos gina tarptautiniu ir vietos mastu, taip pat padeda nariams įsigyti ir kurti aukščiausios kokybės turinį, dalytis tarpusavyje geriausia patirtimi ir žiniomis, burti ekspertų bendruomenę. EBU palaiko televizijos ir radijo programų mainų sistemas Eurovision ir Euroradio, per kurias nariai ir partneriai dalijasi naujienų, sporto ir muzikos renginių įrašais ir tiesioginėmis transliacijomis. EBU organizuoja bendrus pramoginius ir kultūros projektus, svarbiausias jų - tarptautinis „Eurovizijos" dainų konkursas. EBU jungia 115 transliuotojų organizacijų 56 valstybėse Europoje ir už jos ribų, taip pat 34 asocijuotus narius Azijoje, Afrikoje, JAV ir Pietų Amerikoje.
EBU vykdomąją valdybą sudaro 11 aukšto rango EBU narių atstovų, kuriuos 2 m. kadencijai renka generalinė asamblėja. Iš jų 9 EBU vykdomosios valdybos nariai gruodžio 4 d. buvo išrinkti generalinei asamblėjai pritarus kandidatūroms, kurias prieš tai atrinko specialus EBU komitetas. Valdybai taip pat priklauso EBU prezidentas, pirmininkaujantis valdybai, ir viceprezidentas. Juos generalinė asamblėja išrinko spalį per atskirą procedūrą.
EBU vykdomajai valdybai 2021-2022 m. pirmininkaus EBU prezidentė Delphine Ernotte Cunci, Prancūzijos televizijos (France Télévisions) vadovė, šiose pareigose pakeisianti 2019-2020 metais valdybai pirmininkavusį EBU prezidentą, buvusį BBC vadovą Tony Hall. EBU viceprezidento pareigas naujos kadencijos valdyboje eis Čekijos televizijos (Ceská Televize) generalinis direktorius Petr Dvořák. Naujai išrinkti EBU vykdomosios valdybos nariai kartu su naująja prezidente ir viceprezidentu pareigas pradės eiti nuo kitų metų sausio 1 d.
EBU vykdomoji valdyba kartu su generaline asamblėja yra pagrindiniai EBU valdymo organai. Vykdomoji valdyba atsako už strategijos ir politikos įgyvendinimą: teikia rekomendacijas ir pasiūlymus generalinei asamblėjai dėl strategijos, naujų narių ar asocijuotų narių priėmimo, narystės sustabdymo ar nutraukimo, EBU komitetų ir darbo grupių darbo organizavimo ir naujų grupių steigimo, narystės mokesčių, taip pat teikia EBU generalinei asamblėjai biudžeto ir strateginį planą 5 m. ir sudaro metinio biudžeto planą.
Miglė Savickaitė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Mob. +370 687 43201
lrt@lrt.lt www.lrt.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-12-23 14:43
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media