2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami į kolegės Editos Mildažytės filmo apie partizanus premjerą

2019-02-28
 
Kadras iš filmo

Kadras iš filmo

Kovo 1 d. 16 val. Lietuvos kariuomenės Vilniaus įgulos karininkų ramovėje (Pamėnkalnio g. 13, Vilnius) įvyks Editos Mildažytės dokumentinio filmo „Uosis, Tigras ir Liepsna" premjera. Maloniai kviečiame dalyvauti žiniasklaidą.
Kovo 11 d. 15.45 val. - filmo premjera per LRT PLIUS.
„Uosis,Tigras ir Liepsna" - tai trijų Lietuvos partizanų liudijimai apie pasipriešinimo kovas ir tų kovų vėliau nulemtą gyvenimą. Visas tris istorijas vienija bendri moraliniai kriterijai - pasirinkimas priešintis antrą sykį vykstančiai sovietų okupacijai, tėvų palaikymas renkantis kovą už Lietuvos laisvę, tvirtas tikėjimas, moralinės nuostatos ir aiškūs idealai. Trys partizanai - tai Julija Žibutienė, Vytautas Balsys, Juozas Jakavonis. Šių asmenybių istorijos panašios ir kartus labai skirtingos.
Filmo autorė Edita Mildažytė sako, kad sąmoningai nenaudojo jokių pokario kovų tyrėjų komentarų - rėmėsi tik liudijimais, nes ir po 50 metų tiriančių šią temą bus daugybė, o liudytojų - ne. Autorė pasirinko, pasak jos, minkštą, neagresyvų būdą kalbėti apie skaudžius, vėliaus niekintus ir slepiamus, o pastarosiomis dienomis perdėta, kategoriška retorika pateikiamus dalykus išsakyti paprastai, tiesiai ir neužgauliai.
„Kovas, tremtį, panieką ir persekiojimus ištvėrę mano filmo herojai yra daug tolerantiškesni, nei daugybė šalia jų besišliejančių..." - sako Edita Mildažytė.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-02-28 17:51
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media