2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Profsąjunga „Nepriklausoma 15min redakcija“ gins žiniasklaidos laisvę

2020-10-05
 
Siekdami ginti žiniasklaidos laisvę naujienų portalo „15min" darbuotojai dar rugsėjo 25 dieną susibūrė į profesinę sąjungą „Nepriklausoma 15min redakcija". Jai šiuo metu priklauso 47 kūrybiniai „15min" darbuotojai - t. y. beveik 40 proc. visų įmonės darbuotojų.

„Profesinę sąjungą susikurti paskatino įmonės vadovo nenoras įsiklausyti į darbuotojų nuomonę planuojant radikalius redakcijos struktūros pokyčius. Nerimaujame, kad kyla grėsmė redakcijos nepriklausomumui, bet kartu sieksime apginti „15min" vertybes", - sako kūrybinius „15min" darbuotojus vienijančios profesinės sąjungos pirmininkas, buvęs pirmasis „15min" vyriausiasis redaktorius Žilvinas Pekarskas.

Profesinės sąjungos nariai palaiko patyrusius tyrimų žurnalistus Dovydą Pancerovą ir Birutę Davydonytę, kurie protestuodami prieš įmonės vadovo elgesį paliko „15min".

„Dalis profesionalių žurnalistų jau išreiškė poziciją, kad taip pat bus priversti trauktis, jei neapgalvoti pokyčiai būtų įgyvendinti, - sakė Ž.Pekarskas. - Ketiname žiniasklaidos laisvę ir 15min dirbančių žurnalistų ir kitų kūrybinių darbuotojų nepriklausomumą ginti visomis teisinėmis priemonėmis, taip pat ir kalbėdamiesi su įmonės valdyba, į kurią jau kreipėmės".

Be Ž.Pekarsko, profesinės sąjungos „Nepriklausoma 15min redakcija" valdybai priklauso Verslo, Aktualijų ir Sporto skyrių redaktoriai Marius Jokūbaitis, Liepa Želnienė, Kęstas Rimkus ir teisėsaugos aktualijų žurnalistas Vytenis Miškinis. Profesinė sąjunga „Nepriklausoma 15min redakcija" yra Lietuvos žurnalistų sąjungos struktūrinis padalinys.

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius sako, kad socialiai atsakingose bendrovėse nuolatinis dialogas su darbuotojais - viena svarbiausių sėkmingos veiklos prielaidų.

„Akivaizdu, kad profesinė žurnalistų veikla yra saistoma ypatingų etinių ir profesinių įsipareigojimų. Todėl, norint užtikrinti šių aukštų standartų realų, o ne deklaratyvų įgyvendinimą, labai svarbus žurnalistų bendruomeniškumas ir solidarumas. O tinkamas savo teisių gynimas neįmanomas be profesinės sąjungos. Todėl labai džiaugiuosi, kad nepriklausoma 15min.lt redakcijos profesinė sąjunga žengė naują žingsnį šiuolaikinės Lietuvos žurnalistikos istorijoje ir tapo geru pavyzdžiu, jog profesinis solidarumas yra būtiniausia sąlyga užtikrinant nepriklausomą žurnalistiką ir socialiai atsakingą veikimą redakcijoje", - sako LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius.

 

Rubrika Aktuali informacija yra Spaudos, radijo ir tlelevizijos rėmimo fondo dalis.  

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-12-26 15:51
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media