2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Įvyko NŽKA Valdybos posėdis. NŽKA ataskaitinė konferencija – balandžio 23 dieną

2021-03-25
 
2021 metų kovo 23 dieną nuotoliniu būdu įvyko Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos Valdybos posėdis. Jame dalyvavo septyni Valdybos nariai (iš aštuonių): Aurelija Arlauskienė, Vidas Mačiulis, Raimondas Polis, Dainius Radzevičius, Kristina Stalnionytė, Gerimantas Statinis, Vytautas Žeimantas.
Posėdžiui pirmininkavo Dainius Radzevičius. Posėdžio sekretorė - Almonė Elena Baltrūnienė.
Taip pat posėdyje dalyvavo NŽKA pirmininko pavaduotojas Jonas Staselis ir vyr. finansininkė Lina Mykolaitienė.

 

Vienbalsiai nutarta vadovaujantis Lietuvos Respublikos meno kūrėjo ir meno kūrėjų organizacijos statuso suteikimo įstatymo 3 str. 1 d. 3 p. priimti Vidmantą Beitnarą ir Virginiją Majorovienę į NŽKA narius bei pateikti Lietuvos Respublikos kultūros ministerijai svarstyti Vidmanto Beitnaro ir Virginijos Majorovienės kandidatūrą meno kūrėjo statusui gauti.
Nutarta 2021m. balandžio mėn. 23 d., 12 val., nuotoliniu būdu surengti NŽKA ataskaitinę konferenciją.
Nutarta dėl karantino arba kitų apribojimų, kurie įvesti pandemijos metu, visus NŽKA renginius, taip pat ir Kultūros tarybos, nesant galimybės organizuoti gyvai, daryti nuotoliniu būdu, naudojant internetą.
Plačių diskusijų sulaukė klausimo „Individuali stipendija žurnalistui kūrėjui. Vizija ir tikrovė" svarstymas. Buvo išklausytos NŽKA Valdyvos narės Aurelijos Arlauskienės mintys, kilusios bendraujant su Kultūros fondu kai buvo spaudai rengiama jos knygą apie garsiąją dainininkę „Operos legenda Irena Milkevičiūtė". Buvo prieita išvados, kad Kultūros tarybos ekspertai, vertindami meno kūrėjų paraiškas, arba paviršutiniškai atlieka savo darbą, arba sąmoningai mažina tam tikrų kūrėjų vertinimo balus, turėdami išankstinę nuomonę. Todėl paraiškos autorius turėtų gauti ne „Konsoliduotos ekspertų grupės komentarą", bet konkrečių asmenų pasirašytą atsakymą, kuriame būtų išsamiai parašyta, kodėl pagal tam tikrus kriterijus skirti vieni ar kiti balai.
Nutarta kreiptis į Meno kūrėjų asociaciją ir Kultūros ministeriją dėl ekspertų vertinimų privalomo viešinimo ir išvadų privalomo pateikimo.
Buvo aptarta NŽKA kūrybinių konkursų eiga, jų tobulinimas. Pažymėta, jog tuo klausimu daug padirbėjusi Audronė Nugaraitė kartu su LŽS profesinio meistriškumo komitetu. Buvo pateikta techninio ir redakcinio pobūdžio pastabų. Pasiūlyta įtraukti „Metų žurnalisto" nominaciją. Pasiūlymus dėl naujos nominacijos rinks NŽKA referentė Almonė Elena Baltrūnienė.
Nutarta kurti NŽKA premijų laureatų registrą.
Buvo svarstomi ir kiti klausimai.
www.lzs.lt inf

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-04-02 17:18
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Rita Aleknaitė-Bieliauskienė

2021-04-03 10:06

Galų gale „užkabintas“ žurnalistas ir garsiau prabilta apie Kultūros tarybos vertinimų neobjektyvumą. Pvz., Muzikų rėmimo fondo programa „Vasara su Čiurlioniu“ visai nefinansuota. Tokiu būdu Druskininkai neteko turiningų mėnesių, dėmesio Čiurlioniui ir t.t. Tai tik pav.Tendencingas Lietuvos kultūros strategiją atitinkančių projektų žlugdymas reikalauja didesnės analizės. Sveikinu.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media