2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos valdybos posėdis

2021-01-27
 
2021 metų sausio 27 dieną įvyko Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos valdybos posėdis. Jam pirmininkavo Dainius Radzevičius. Dalyvavo šeši (iš aštuonių) valdybos nariai: Vidas Mačiulis, Raimondas Polis, Dainius Radzevičius, Kristina Stalnionytė, Gerimantas Statinis, Vytautas Žeimantas.
Taip pat posėdyje dalyvavo NŽKA pirmininko pavaduotojas, Lietuvos meno kūrėjų asociacijos prezidentas Jonas Staselis, NŽKA finansininkė Lina Mykolaitienė ir Lietuvos Kultūros Tarybos komunikacijos koordinatorė Goda Dapšytė.
Posėdžio sekretorė - Almonė Elena Baltrūnienė.
Valdyba priėmė į NŽKA narius Gražiną Juodytę ir Gediminą Pilaitį. Sveikiname kolegas!
Buvo išklausyta Lietuvos Kultūros Tarybos komunikacijos koordinatorės Godos Dapšytės informacija apie galimybes žurnalistui kūrėjui gauti individualią stipendiją.
G, Dapšytė pateikė statistikos apie Lietuvos Kultūros Tarybos skiriamas stipendijas bei Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narių dalyvavimą Kultūros Tarybos rengiamuose stipendijų konkursuose.
Nutarta kitame NŽKA valdybos posėdyje dar išklausyti Aurelijos Arlauskienės, negalėjusios dalyvauti šiame posėdyje, pasisakymą apie individualias stipendijas žurnalistams kūrėjams ir ta tema plačiau padiskutuoti.
Buvo aptartos Lietuvos meno kūrėjų asociacijos veiklos aktualijos, svarbiausi veiklos prioritetai ir iššūkiai 2021 metams. Šia tema kalbėjo Lietuvos meno kūrėjų asociacijos prezidentas Jonas Staselis. Buvo svarstyta, kaip žurnalistai kūrėjai galėtų aktyviau ir vaisingiau dalyvauti Kultūros Tarybos finansuojamuose projektuose.
Buvo aptartos NŽKA valdomų Žurnalistų namų patalpų nuomos sutarties pratęsimo sąlygos. Apie jas kalbėjo NŽKA finansininkė Lina Mykolaitienė. Buvo pritarta naujai nuomos sutarčiai su Vilniaus miesto savivaldybe.
Buvo svarstoma dėl NŽKA kūrybinių konkursų nuostatų, kuriuos privalu patikslinti, atsižvelgiant į karantino reikalvimus. Nutarta prašyti LŽS pirmininko pavaduotojos Audronės Nugaraitės bei jos vadovaujamo komiteto inventorizuoti visus nuostatus, padaryti nedideles konkursų korekcijas - kad nebūtų įrašytos konkursų apdovanojimų teikimo vietos, tai yra, kad tą dieną būtų tik paskelbiami laureatai. Kitame NŽKA valdybos posėdyje aptarti NŽKA kūrybinių konkursų įstatų korekcijas.
Buvo aptarta ir NŽKA kūrybinių konkursų darbų vertinimo komisijų vaikla. Nutarta formuojant NŽKA ir LŽS kūrybinių konkursų darbų vertinimo komisijas, aktyviau į jas kviesti NŽKA ir LŽS valdybų narius.
Buvo nutarta 2021 m. kovo mėnesį surengti NŽKA ir LŽS konferenciją, skirtą renginių ciklui „Atspari Lietuva 2021". Joje pagrindinį dėmesį skirti naujienų žurnalistikai. Į šį renginį ypač įtraukti žurnalistus iš regionų.
Buvo aptarti ir kiti einamieji reikalai.
www.lzs.lt inf.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-02-05 13:15
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media