2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Šiemet Petro Babicko premija paskirta radijo žurnalistei Madonai Lučkaitei

2021-05-26
 
Madona Lučkaitė / E. Blaževič/LRT nuotr.

Madona Lučkaitė / E. Blaževič/LRT nuotr.

2021 m. gegužės 25 d. įvyko Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos Petro Babicko premijos vertinimo komisijos posėdis.
Vertinimo komisijos nariai yra: Benas Rupeika, Vidas Mačiulis, Juozas Šalkauskas, Henrikas Vaitiekūnas, Bernadeta Lukošiūtė - Stankevičienė, Virginija Motiejūnienė ir Rimas Bružas. Komisijos posėdžio sekretorė Almonė Elena Baltrūnienė.
Konkurso vertinimo komisijos pirmininku vienbalsiai buvo išrinktas Vidas Mačiulis.
Nuo 2012 metų Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyrius siūlė, svarstė ir apdovanojo iškiliausią šalies televizijos ir radijo žurnalistą garsiojo tarpukario Lietuvos radijo pranešėjo Petro Babicko vardo premija. Ja jau buvo nomituoti Benas Rupeika, Vidas Mačiulis, Juozas Šalkauskas, Henrikas Vaitiekūnas, Bernardeta Lukošiūtė-Stankevičienė, Nijolė Baužytė, Virginija Motiejūnienė, Mykolas Drunga ir Rimas Bružas.
Jau treji metai LŽS Kauno apskrities skyrius tik pateikia premijos kandidatą, kurį apsvarsto ir 1000 (vieno tūkstančio) eurų apdovanojimą skiria Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija. Laureatai, kol buvo paskelbtas karantinas, buvo nominuojami Kaune, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos šventės metu.
Komisijos nariai svarstė ir vienbalsiai siūlė 2021 metų Petro Babicko premiją skirti LRT radijo žurnalistei Madonai Lučkaitei už jos ilgametį darbą eteryje, kūrybingumą, objektyvumą, principingumą, pagarbą taisyklingai lietuviškai kalbai. Jai bus išmokėta 1000 (vieną tūkstantį) eurų premiją.
Madona Lučkaitė - LRT Radijo žurnalistė, redaktorė, laidų vedėja čia dirbanti nuo 1992 metų. Per šiuos darbo dešimtmečius Naujienų tarnyboje (anksčiau Informacijos redakcija) teko darbuotis visuose baruose. Buvo korespondentė, pranešinėjusi iš įvykių, renginių, susitikimų, spaudos konferencijų, įskaitant darbą Radijo studijoje Seime, buvo ir yra Informacinių laidų redaktorė ir vedėja.
Jos kūrybos kelyje taip pat buvo radijo laidos „Sveiki gyvi", „Dienos signalai", ,,60 minučių". Šiuo metu, kartu su kolegomis, Madona yra jau keliolika metų yra transliuojamos programos „Lietuvos diena" vedėja. Šalia visų darbų tenka būti ir dienos redaktore. Ji visada stengiasi atspindėti naujausią informaciją iš pačių karščiausių Lietuvos ir pasaulio taškų. Laidose ji kalbina mokslininkus, politikus, ekspertus, specialistus tai dienai svarbiomis temomis.
Madona Lučkaitė sako, kad dirbdama Radijo Naujienų tarnyboje negali nutolti nuo įvykių, kaskart turi būti laiku ir vietoje: „Mokaisi kasdien, nes kiekviena minutė, tamsi naktis ar išaušęs rytas, „atsineša" savo temas, iš kurių reikia parengti profesionalų ir „paklausomą" turinį. O būti, matyti, stebėti, svarstyti, analizuoti, patekti klausytojui dienos ir laiko aktualijų esmę - yra geriausia, kas apskritai galėjo ir gali nutikti gyvenime."
Madona Lučkaitė jau yra gavusi aukščiausią Lietuvos radijo ir televizijos „Auksinės bitės" įvertinimą.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-06-30 20:53
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

PSK

2021-06-11 12:29

Kolegiški sveikinimai mielajai Madonai pelnyto apdovanojimo proga :)))

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media