2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: SRTRF: Pratęstas terminas. Kviečiame teikti ekspertų kandidatūras

2021-09-13
 
Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo taryba rugpjūčio 20 d. posėdyje nutarė pratęsti kandidatų į ekspertus teikimo laiką iki rugsėjo 15 d.
Kandidatus iki pratęsto termino gali siūlyti Fondo dalininkai, meno kūrėjų, viešosios informacijos rengėjų asociacijos ir kitos institucijos, formuojančios kultūros politiką ar veikiančios kultūrinėje žiniasklaidoje.
Atrinkti ekspertai vertins kultūrinius, visuomenės informavimo saugumo, medijų raštingumo ugdymo ir šviečiamuosius projektus.
Tarybos patvirtintas bendras ekspertų sąrašas bus paskelbtas Fondo internetinėje svetainėje per 14 kalendorinių dienų nuo jo patvirtinimo.

Reikalavimai ekspertams:

 

turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir ne mažesnę kaip 5 metų patirtį visuomenės informavimo, kultūros ar švietimo srityse;
būti nepriekaištingos reputacijos. Ekspertams taikomi tokie patys reikalavimai, kaip ir valstybės tarnautojams. Kriterijus, kuriais remiantis asmuo negali būti laikomas nepriekaištingos reputacijos, nustato Valstybės tarnybos įstatymas;
turėti specialių įgūdžių, žinių, kompetencijos, reikalingų vertinti pateiktus projektus 6 programoms: periodinių kultūros ir meno leidinių, nacionalinės periodinės spaudos, regioninės periodinės spaudos, nacionalinių radijo ir televizijos, regioninių radijo ir televizijos, internetinės žiniasklaidos.
Ekspertai skiriami 2 metų laikotarpiui, tas pats asmuo negali būti ekspertų grupės nariu daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės. Ekspertais negali būti kultūros ir meno organizacijų vadovai, jų pavaduotojai, jų įsteigtų įstaigų vadovai, Fondo darbuotojai. Taip pat ekspertu negali būti asmuo, kurio artimi asmenys, kaip jie apibrėžti Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatyme, yra susiję su Fondo dalininkais darbo, autorinių sutarčių ir kitais sutartiniais santykiais.

 

Kartu su siūlymu privaloma pateikti šiuos dokumentus:

 

• kandidato gyvenimo aprašymą;
• siūlančios institucijos rekomendaciją (nurodant kandidato el.pašto adresą ir kontaktinį telefoną);
• kandidato sutikimą būti Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo ekspertu, nurodant, kokio pobūdžio projektui (-ams) kandidatas galėtų daryti ekspertinį vertinimą.

 

Siūlymai su privalomais dokumentais teikiami el. adresu info@srtfondas.lt su nuoroda Kandidatas į Fondo ekspertus.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-09-13 11:12
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media