2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Europinė parama medijoms ir viešosios konsultacijos dėl žiniasklaidos laisvės apsaugos

2022-02-09
 
Ramūnas Korsakas,
Lietuvos Respublikos kultūros ministerija

 

Europos Komisija (EK) paskelbė tris kvietimus teikti pasiūlymus pagal programos „Kūrybiška Europa" paprogramę MEDIA, kuriai 2022 m. numatyta 226 mln. eurų Europos Sąjungos (ES) lėšų. Taip siekiama remti audiovizualinio sektoriaus atsigavimą ir didinti jo konkurencingumą tiek Europoje, tiek visame pasaulyje. Paskelbti trys kvietimai teikti pasiūlymus: vaizdo žaidimai ir įtraukiojo turinio kūrimas, Europos festivalių tinklai ir „MEDIA 360°", pritaikyti esamoms sektoriaus šakoms, naujiems talentams ir rinkoms remti, taip pat įvairių sektorių bendradarbiavimui skatinti.
Pagal programos „Kūrybiška Europa" tarpsektorinę paprogramę taip pat paskelbtas atskiras kvietimas, kuris daugiausia skirtas gebėjimų naudotis žiniasklaidos priemonėmis stiprinimui ir jam numatyta 2,4 mln. eurų ES lėšų.
Plačiau apie šiuos kvietimus - EK atstovybės Lietuvoje tinklalapyje.
Taip pat atkreipiame dėmesį, kad EK yra sudariusi interaktyvų audiovizualinės ir naujienų žiniasklaidos finansavimo galimybių žemėlapį. Šio įrankio tikslas - palengvinti prieigą prie ES finansinės paramos mechanizmų. Jame pateikiama informacija apie audiovizualinio ir naujienų žiniasklaidos sektorių subjektų finansavimo galimybes.
Tam, kad žiniasklaidos rinka veiktų geriau ir skaidriau, EK yra paskelbusi viešąsias konsultacijas dėl rengiamų naujų žiniasklaidos laisvės apsaugos ES taisyklių. Atsiliepimų, atsakymų į pateiktą klausimyną ir pasiūlymų laukiama iki kovo 21 d.
***
EUROPOS KOMISIJA PASKELBĖ PIRMUOSIUS KVIETIMUS TEIKTI PASIŪLYMUS PAGAL PROGRAMOS „KŪRYBIŠKA EUROPA" PAPROGRAMĘ MEDIA
Kūrybiška Europa
Europos Komisija paskelbė tris kvietimus teikti pasiūlymus pagal programos „Kūrybiška Europa" paprogramę MEDIA, kuriai 2022 m. numatyta 226 mln. eurų ES lėšų. Taip siekiama remti audiovizualinio sektoriaus atsigavimą ir didinti jo konkurencingumą tiek Europoje, tiek visame pasaulyje. Paskelbti trys nauji kvietimai teikti pasiūlymus: vaizdo žaidimai ir įtraukiojo turinio kūrimas, Europos festivalių tinklai ir „MEDIA 360°", pritaikyti esamoms sektoriaus šakoms, naujiems talentams ir rinkoms remti, taip pat įvairių sektorių bendradarbiavimui skatinti.
Už vidaus rinką atsakingas Europos Komisijos narys Thierry Bretonas pareiškė: „2022 m. labiau remsime Europos kultūros ir kūrybos sektorius, kuriuos stipriai paveikė COVID-19 krizė. Šiandien skelbiame pirmąją dalį iš daugelio finansavimo galimybių, kad palaikytume šį itin svarbų sektorių tiek jam atsigaunant, tiek atsigavus. Pagal programą „Kūrybiška Europa" bus investuojama į skaitmeninių technologijų inovacijas ir naujų rūšių turinį - nuo aukščiausios klasės televizijos serialų iki virtualiosios realybės."
Šiandien pagal programos „Kūrybiška Europa" tarpsektorinę paprogramę taip pat paskelbtas kvietimas, kuris daugiausia skirtas gebėjimų naudotis žiniasklaidos priemonėmis stiprinimui ir jam numatyta 2,4 mln. eurų ES lėšų.
Kiekvienoje dalyvaujančioje šalyje veikia programos „Kūrybiška Europa" centrai: jie atsako į su programa susijusius klausimus ir teikia pagalbą, taip pat padeda bendradarbiauti su kitų šalių organizacijomis.
Daugiau kvietimų teikti pasiūlymus pagal tris pagrindines programos „Kūrybiška Europa" paprogrames bus paskelbta ateinančiomis savaitėmis ir mėnesiais Europos Komisijos Finansavimo ir konkursų portale.
Visas programos „Kūrybiška Europa" 2022 m. biudžetas - 385,6 mln. eurų, o tai yra maždaug 30 proc. daugiau nei 2021 m.
Daugiau informacijos:
Programa „Kūrybiška Europa"

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-02-13 12:06
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media