2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: NŽKA nariams, meno kūrėjams – galimybė gauti paramos gavėjo statusą

2021-01-08
 
Kultūros ministerija kviečia Meno kūrėjų statusą turinčius asmenis teikti prašymus dėl Paramos gavėjo statuso suteikimo.
Paramos gavėjo statuso suteikimo fiziniams asmenims taisyklėse nurodoma, kad paramos gavėjais gali būti fiziniai asmenys, kuriems Meno kūrėjo ir meno kūrėjų organizacijų statuso įstatymo nustatyta tvarka yra suteiktas meno kūrėjo statusas. Jeigu Meno kūrėjo statusą turintys asmenys pageidauja gauti paramą, jie turi įgyti ir paramos gavėjo statusą.
Prašymus iki vasario 20 d. (imtinai) priima Kultūros ministerija (el. paštu dmm@lrkm.lt arba adresu J. Basanavičiaus g. 5, Vilnius). Meno kūrėjai ministerijai turi pateikti prašymą suteikti paramos gavėjo statusą, kuriame nurodoma informacija apie gyvenamąją vietą (šalis, miestas, adresas), kontaktiniai duomenys (tel. numeris, el. pašto adresas) ir sutikimas skelbti asmens vardą ir pavardę bei unikalų 8 skaitmenų paramos gavėjo identifikacinį kodą Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos interneto svetainėje. Kartu su prašymu meno kūrėjai turi pateikti ir asmens tapatybę patvirtinančio dokumento (paso arba asmens tapatybės kortelės) kopiją.
Detalesnė informacija apie paramos gavėjo statuso suteikimą ir prašymo forma skelbiama Kultūros ministerijos interneto svetainėje. Meno kūrėjai, nespėję nustatytu laiku įgyti Paramos gavėjo statuso, šiemet negalės gauti paramos lėšų.
Gyventojai Meno kūrėjams, turintiems meno kūrėjo statusą bei Kultūros ministerijos suteiktą paramos gavėjo statusą, gyventojai gali skirti iki 2 proc. sumokėto pajamų mokesčio (GPM). Šią neapmokestinamą paramą privaloma naudoti tik meno kūrybai ir už ją būtina atsiskaityti.
Informaciją dėl dokumentų pateikimo teikia Meno ir kūrybinių industrijų politikos departamento Profesionaliojo meno skyriaus vyriausioji specialistė Jolita Bečienė Tel. 8 608 45 502, el. p.: jolita.beciene@lrkm.lt
2017 m. Kultūros ministerijos duomenimis meno kūrėjo statusą turėjo 5503 gyventojai, iš kurių 930 - paramos gavėjo statusą.
Kultūros ministerijos inf.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-01-08 14:58
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Brandy

2021-01-24 02:48

Sveiki visi, tai puikus liudijimas, kuriuo privalau pasidalinti. Niekada netikėjau burtais ar magija, kol nesutikau daktaro Ogalos. Po 3 metus iširusios santuokos žmona paliko mane su dviem vaikais. Beveik nusižudžiau, buvau emociškai palūžęs. Dėka burtų leidėjo, vadinamo dr. Ogala, kurį sutikau internete. Vieną ištikimą dieną, naršydamas internete, aptikau daugybę atsiliepimų apie šį konkretų ratuką. Vieni žmonės tikino, kad jis sugrąžino savo buvusį mylimąjį, kiti tikino, kad jis atstatė jų gimdą, išgydė vėžį ir kitas ligas, kiti tikino, kad jis gali užburti, kad sustabdytų skyrybas. Aš taip pat susidūriau su vienu konkrečiu liudijimu, tai buvo moteris, vadinama Sonia, ji paliudijo, kaip jis sugrąžino savo buvusį mylimąjį per mažiau nei 2 dienas, ir pasibaigus liudijimui ji atsisakė jo el. Pašto adreso (Drogalad02@gmail.com) . Perskaičiusi visus šiuos atsiliepimus, nusprendžiau pabandyti. Aš susisiekiau su juo jo elektroniniu paštu ir paaiškinau jam savo problemą. Vos per 48 valandas mano žmona grįžo pas mane. Mes išsprendėme savo problemas ir esame dar laimingesni nei anksčiau. Daktaras Ogala yra tikrai talentingas vyras, aš nesiruošiu nustoti jo skelbti, nes jis yra nuostabus žmogus. Jei turite problemų ir ieškote tikro sprendimo ir tikro rašybos ratuko, kuris už jus išspręstų visas jūsų problemas, susisiekite su dr. Ogala su jo galiomis. Jis gali paversti jūsų svajones realybe.
.................................
Tai taip pat gali jums padėti:
1. Grąžinkite savo vaikiną ar draugę
2. Grąžinkite savo vyrą ar žmoną
3. Laimėkite loteriją ir akciją biuruose
4. Padėkite pastoti, jei jums reikia kūdikio
5. Visiškai išgydyti bet kokią ligą susisiekite su juo dabar: „Hangout“: drogalaspells@gmail.com, el. Paštas: Drogalad02@gmail.Com .. galite paskambinti / „WhatsApp“ naudodami šį mobiliojo telefono numerį 2347049668119

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media