2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: LRT transliuos diskusiją apie rinkimų nušvietimą žiniasklaidoje. Kviečiame registruotis į diskusiją

2020-02-17
 
Vasario 19 d. LRT TELEVIZIJA ir LRT RADJAS tiesiogiai transliuos diskusiją apie rinkimų debatų organizavimą ir jų nušvietimą žiniasklaidoje. Į atvirą diskusiją LRT kviečia politikus, politologus, įvairių valstybinių institucijų ir visuomeninių organizacijų atstovus, taip pat visuomenės atstovus, kuriems ši tema yra įdomi ir aktuali. Diskusiją „Rinkimai ir LRT" moderuos LRT laidų vedėja, žurnalistė Rita Miliūtė.
Diskusijoje bus kalbama apie pačių politikų lūkesčius ir rinkėjų poreikius gauti kokybišką informaciją, padedančią priimti sprendimus, diskutuojama, kaip sudominti rinkimais daugiau jaunimo ir kaip pasiekti tuos rinkėjus, kurie neateina prie balsadėžių ir savo balsavimo teise nepasinaudoja.
Atviros diskusijos dalyviai taip pat bus kviečiami išsakyti nuomonę, kokiomis laidomis ir projektais visuomeninis transliuotojas paskatintų labiau domėtis rinkimais, suteiktų reikalingą, kokybišką informaciją apie kandidatus, padėtų atpažinti rinkimų metu vykstančias manipuliacijas.
„Pernai savo iniciatyva surengę prezidentinius debatus Vilniaus S. Daukanto aikštėje pamatėme, kad pasižiūrėję į rinkimines laidas kūrybiškai galime padidinti rinkėjų susidomėjimą ir paskatinti kokybiškas diskusijas apie kandidatus ir jų programas. Aktyvūs ir gerai informuoti rinkėjai - demokratijos garantas, kurį užtikrinant svarbus vaidmuo tenka ir LRT, todėl ir šiemet ieškome efektyvių sprendimų", - sako LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.
Artėjant Seimo rinkimams šiemet LRT ketina rengti ne tik įstatymais įpareigotas agitacines laidas, bet ir savo iniciatyva pasiūlyti įvairių rinkimams skirtų laidų LRT TELEVIZIJOJE ir kitose LRT platformose.
Vasario 19 d. diskusija „Rinkimai ir LRT" per LRT TELEVIZIJĄ ir LRT RADIJĄ bus transliuojama nuo 10.00 valandos. Diskusijos trukmė - pusantros valandos.
Norintieji dalyvauti diskusijoje, rengiamoje LRT (Konarskio g. 49, Vilniuje), dar gali registruotis iki vasario 17 d. 15.00 val.: https://bit.ly/37og6ec

 

Jovita Bazevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49
LT-03123 Vilnius
Tel. 8 5 236 3240
Mob. 8 610 39 805
jovita.bazeviciute@lrt.lt 
www.lrt.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-02-20 16:46
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media