2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Seimo komanda dalyvaus tradiciniame „Velomaratone“

2020-08-21
 
Rugpjūčio 23 dieną Vilniuje vyksiančiame dviračių sporto renginyje „Velomaratonas" tradiciškai dalyvaus ir Seimo komanda. Į ją šiemet susibūrė beveik 30 dalyvių.

Apdovanojimų ceremonijoje maratono nugalėtojams sveikinimo žodį tars ir dovanas įteiks Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas.

„Velomaratonas" šiemet vyksta jau vienuoliktąjį kartą, ir tai yra didžiausias dviračių sporto renginys Lietuvoje. Atskiruose važiavimuose startuoja įvairaus amžiaus ir pajėgumo riedlentininkai, paspirtukininkai, riedutininkai ir dviratininkai. Sekmadienį prie Seimo rūmų įsikurs dviračių renginio miestelis. Čia startuos, finišuos ir bus apdovanoti dviratininkai, vyks kiti pramoginiai ir sportiniai renginiai šeimai.

Seimo rūmų Didžiajame kieme „Velomaratono" dalyviai ir svečiai galės aplankyti Seimo palapinę - čia jų lauks žinių viktorina ir įvairūs prizai. Lankytojai, užsukę į parlamento Didįjį kiemą, galės apžiūrėti didžiausius bronzos bareljefus Lietuvoje - skulptoriaus Stepono Šarapovo kūrinius „Disputas" ir „Kelias" (pastarąjį po autoriaus mirties baigė skulptorius Dovydas Zundelovičius). Taip pat bus galima iš arčiau pamatyti Daliutės Onos Matulaitės skulptūrą „Gražina", apžiūrėti architektūrines pastato detales.

 

„Velomaratonas" yra keturiomis vertybėmis - šeima, sveikatingumu, ekologija ir eismo saugumu - paremta iniciatyva, kuria siekiama stiprinti dviračių ir kitų žmogaus jėga varomų sausumos transporto priemonių kultūrą Lietuvoje.

Seimo nariai ir Seimo kanceliarijos darbuotojai aktyviai įsitraukia į panašias akcijas: dalyvauja bėgimo maratonuose, krepšinio, šachmatų turnyruose ir kituose sporto renginiuose.

 

 


Parengė

 

Informacijos ir komunikacijos departamento

Spaudos biuro patarėja

Monika Kutkaitytė

Tel. (8 5) 239 6666, el. p. monika.kutkaityte@lrs.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-08-21 11:10
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media