2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Sėkminga Europos Makabi žaidynių pradžia Lietuvos makabiečiams

2019-08-02
 
Lietuvos makabiečiai per Europos makabiados atidarymą

Lietuvos makabiečiai per Europos makabiados atidarymą

Liepos 30 dieną vėlai vakare iškilmingai atidarytos 15-osios Makabi žaidynės. Makabiadoje dalyvauja 30 sportininkų iš Lietuvos. 
Šįmet, kaip niekada, komandoje daug jaunių, net 9 sportininkai. Jauniausias 10 metų šachmatininkas Danielius Šeras, 15 metų Lietuvos jaunių rinktinės stalo tenisininkė Gerda Šišanovaitė, Keturi labai perspektyvūs jauni plaukikai, tris iš jų Lietuvos plaukimo rinktinės nariai vilniečiai Erika Filipavičiūtė, Kristijonas Šreiberis, Robertas Nikitin ir kaunietė Kamilė Ilijonskytė. Plaukikus treniruoja Oksana Sinkevič. 
Taip pat perpektyvus fechtuotojas Alan Rinkevič. Be to, dar du labai pajėgūs badmintoninkai Danielius Tarachovskij ir Vitalija Movšovič. Suaugusiųjų tarpe makabiadoje dalyvauja badmintono žaidėjas Markas Šamesas, lauko tenisininkė Alisa Gaivaronskytė ir du plaukikai broliai Aleksej ir Andrej Fadejevai. 
Veteranus atstovauja lauko tenisininkai Danielius Merkinas ir Valentina Finkelšteinienė.
Europos makabiadoje taip pat dalyvauja labai pajėgi salės futbolo komanda. Du kart Europos ir tris kart vicečempionai, kuriai vadovauja žaidžiantis treneris Arūnas Šteinas. 
Liepos 31 dieną, pirmą medalį Lietuvos komandai iškovojo fechtuotojas Alan Rinkevič. 
Labai sėkminga diena buvo Lietuvos badmintonininkams. Vienetų varžybose aukso medalius iškovojo Vitalija Movšovič ir Markas Šames, dvejetų varžybose Markas Šames kartu su Danieliu Tarachovskiu iškovojo sidabro medį, o Vitalija Movšovič kartu su Danieliu Tarachovskiu, mišrių dvejetų varžybose iškovojo bronzos medalį. 
Per pirmas dvi varžybų dienas mini futbolo komanda iškovojo pergalę prieš Gibraltaro komandą 7:2 ir pralaimėjo 2:3 prieš labai pajėgią Izraelio komandą. 
Jaunasis šachmatininkas, dešimtmetis Danielius Šeras kovodamas prieš vyresnius ir žymiai aukštesnį reitingą turinčius varžovus laimėjo vieną susitikimą iš trijų. 
Lauko tenisininkė Alisa Gaivaronskytė, įveikusi dvi aukštus reitingus turinčias varžoves pateko į finalą.
 

Lietuvos "Makabi" klubo prezidentas Semionas Finkelšteinas

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-08-02 13:24
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media