2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: „SEB arenoje“ įvyko Lietuvos sporto žurnalistų federacijos metinis susirinkimas

2019-02-27
 
Po badmintono turnyro. Alfredo Pliadžio nuotr.

Po badmintono turnyro. Alfredo Pliadžio nuotr.

Vasario 23 dieną Vilniuje, „SEB arenoje" įvyko Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) metinis susirinkimas. Jame dalyvavo 18 organizacijos narių. 
LSŽF prezidentas Tautvydas Vencevičius apžvelgė 2018 metų LSŽF veiklą ir pateikė finansinę ataskaitą. 
Tradiciniai renginiai:
1. Metų apdovanojimuose premijų skaičius sporto žurnalistams padidintas iki penkių: išliko Romos Grinbergienės, Aleksandro Krukausko, Vytauto Gudelio bei Vytauto ir Vytauto V. Saulių premijos ir įsteigta nauja ilgamečio LSŽF prezidento Mindaugo Baryso premija už Metų straipsnį ar reportažą. Pakeistas geriausios nuotraukos rinkimų formatas - nuo šiol metų nuotrauka renkama iš mėnesio laureatų. Išliko keturios nominacijos: Metų pašnekovas, Metų citata, Metų iniciatyva ir Metų renginys. Visiems laureatams įteikti tradiciniais tampantys išskirtiniai LSŽF medaliai.

2. Tarptautinė sporto žurnalistų diena paminėta Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione. Po žurnalistų ir LFF komandų rungtynių vyko šventinė apdovanojimų ceremonija. 

3. Spaudos atgavimo diena tradiciškai paminėta krepšinio rungtynėmis su „Perlo" veteranais ir LR Seimo komanda.
4. „LTeam apdovanojimai": LSŽF yra apdovanojimų partnerė. Šiais metais du LSŽF atstovai dalyvavo rinkimų komisijos posėdžiuose. Laureatus padėjo rinkti ir LSŽF nariai. Buvo įvykdyti visi bendradarbiavimo susitarimai - viešintas LSŽF logotipas ir partnerio statusas visuose pranešimuose žiniasklaidai ir kt. 
5. 2018 metų Tarptautinės sporto žurnalistų federacijos (AIPS) kongrese Briuselyje LSŽF atstovavo generalinis sekretorius Tomas Gaubys ir prezidiumo narys Romanas Buršteinas. 
Seminarai:
1. Balandžio 18 d. surengtas seminaras apie sporto teisę ir dviračių sportą. Dalyvavo advokatų kontoros PR1MUS advokatas Marius Devyžis ir dviračių komandos „Staki - Technorama" komandos vadovas bei varžybų organizatorius Deividas Vileniškis, Dviračių akademijos įkūrėjas Marius Bernatonis ir buvęs Lietuvos čempionas Paulius Šiškevičius.
2. Birželio 7 d. vyko seminaras apie futbolo teisėjavimą ir VAR taikymą pasaulio čempionate. Dalyvavo tarptautinės kategorijos teisėjas Gediminas Mažeika ir FIFA teisėjų inspektorius Paulius Malžinskas.
3. Birželio 12 d. surengta kelionė į Varšuvoje vykusias kontrolines futbolo rungtynes Lenkija - Lietuva. 
4. Spalio 23 d. vyko seminaras apie vizualinių kūrinių autorių teises. Dalyvavo LATGAA Menų skyriaus vizualinių menų poskyrio vadovė Gabrielė Naprušienė ir LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius.
Varžybos:
1. Kalnų slidinėjimas (vasaris)
2. Badmintonas (kovas)
3. Stalo tenisas (spalis)
Konkursai:
1. Fotografijų konkursas. Alfredo Pliadžio iniciatyva 2018 m. startavo fotografijų konkursas, kuris rengiamas kas mėnesį. Laureatams įteikiamos rėmėjų dovanos. Iš mėnesio nugalėtojų renkamas ir metų laureatas.
2. Straipsnių konkursas. Išblėso kolegų iniciatyva - redakcijos ir patys žurnalistai nesiunčia straipsnių, reportažų, nors rėmėjų prizai taip buvo numatyti. Nuspręsta rinkti tik geriausią metų straipsnį ar reportažą.
Narystė:
1. 2018 m. pabaigoje LSŽF vienijo 76 narius ir 10 garbės narių.
2. Nario mokestis išliko toks pat - 10 eurų už metus.
3. Senų pažymėjimų galiojimas pasibaigė 2018 m. pabaigoje, todėl pagaminti nauji. Prezidiumas nusprendė, kad nauji pažymėjimai galios ne ketverius, o trumpiau - dvejus metus, nes būta piktnaudžiavimo atvejų. Atsižvelgus į AIPS praktiką, renkamas nario mokestis už visą pažymėjimo galiojimo laiką - 20 eurų (senjorams - 4 eurai).
2019 metais taip pat bus rengiami Metų apdovanojimai, seminarai, varžybos ir konkursai. Diskusijose kalbėta apie naujų narių įtraukimą į LSŽF veiklą, didesnį narių aktyvumą, varžybas, seminarų temas. LSŽF vadovybė ragino kolegas aktyviau siūlyti projektus ir dalyvauti LSŽF bei AIPS konkursuose. LSŽF vadovas T. Vencevičius už nuveiktus darbus padėkojo prezidiumo nariams. 
Po susirinkimo vyko tradicinis sporto žurnalistų badmintono turnyras. Jis vyko jau penktąjį kartą. Šiemet žurnalistų badmintono turnyre didesnių staigmenų nesulaukta - nugalėtojo laurai ir vėl atiteko „Viasat Sport Baltic" komentatoriui Maksimui Vojevodinui. Prasta sportine forma besiskundęs turnyro favoritas čempiono taurę į viršų kėlė ketvirtą sykį iš eilės.
Pirmajame etape visas penkias pergales iškovojęs M. Vojevodinas ketvirtifinalyje 21:4 nugalėjo Marių Bagdoną (15min), pusfinalyje 21:3 pranoko Aurimą Kuckailį (Delfi), o finale 15:1, 15:6 privertė pasiduoti LSŽF prezidentą Tautvydą Vencevičių.
Kovoje dėl trečiosios vietos A. Kuckailis 21:5 nugalėjo svečio teisėmis turnyre dalyvavusį Tomą Urbelionį.
Pirmajame etape puikiai pasirodęs ir pirmąją vietą savo grupėje užėmęs LSŽF prezidiumo narys Andrius Čerškus buvo priverstas pasitraukti jau po ketvirtfinalio, kuriame 16:21 nusileido Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) komunikacijos vadovui Gedui Saročkai.
Tarp merginų pirmąją vietą iškovojo konkurenčių, deja, nesulaukusi, bet su vyrais puikiai kovojusi Patricija Babrauskaitė (TV3). 
Iš viso turnyre jėgas išbandė 11 dalyvių. Badmintono turnyro čempionui atiteko nugalėtojo taurė, prizininkams - medaliai.

 

LSŽF prezidiumas

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-02-27 14:59
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media