2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Automobilių sporto veteranai meta pirštinę žurnalistams

2019-01-14
 
Algimanto BRAZAIČIO nuotrauka

Algimanto BRAZAIČIO nuotrauka

Šalies automobilių sporto veteranai jau daugiau nei keturis dešimtmečius puoselėja gražią tradiciją - kasmet bent po du kartus susiburti draugėn ir pasitikrinti parakines kalėdinio ir velykinio slalomo aikštelėse. 
Ši graži tradicija nepamiršta ir šiemet. Šeštadienį, sausio 19-ąją, automobilių sporto veteranai rinksis į Kauno rajone, šalia Aleksandro Stulginskio universiteto esančią slalomo aikštelę, kurioje ir pasitikrins ar dar neišblėsę jų įgūdžiai, ar nedingęs meistriškumas, kuriuo kažkada žavėjosi tūkstančiai jų gerbėjų.
„Per netrumpą savo sportinę biografiją teko varžytis šimtuose trasų, turėjau garbės ne kartą kopti ir ant nugalėtojų pakylos, tačiau niekur nejaučiau tokio malonumo, kaip šituose kalėdiniuose ir velykiniuose turnyruose", - neseniai kalbėjo vienas veteranų sportinio sąjūdžio iniciatorių bei pradininkų, buvęs ilgametis Kauno automobilininkų klubo prezidentas, jau išėjęs Anapilin Vidmantas Čiutelė. - Gal todėl, kad čia mielai rinkdavosi visas šalies automobilių sporto meistrų veteranų žiedas, visi bendraminčiai, neturėję vienas nuo kitų ko slėpti ir dar vis nepraradę noro varžytis". 
Pasak vieno šių varžybų organizatorių, Tarptautinės automobilių sporto veteranų asociacijos direktoriaus ir varžybų vadovo Romualdo Mažuolio, kiek vėlesnė kalėdinio slalomo data pasirinkta tik dėl daugelio dalyvių didesnio prieššventinio užimtumo. 
Varžybas rengia Tarptautinė automobilių sporto veteranų asociacija kartu su Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) senjorų komitetu ir partneriais - Lietuvos automobilių, Kauno automobilininkų bei Lietuvos „Porsche " klubais. 
Turnyro rengėjai sausio 19 d. laukia slalomo aikštelėje norinčių išmėginti jėgas ne tik sporto meistrų veteranų, bet ir automobilių sporto teisėjų-veteranų, autoklubų narių, rėmėjų, jaunimo, o taip pat ir žiniasklaidos atstovų, kurie varžysis atskirose grupėse.
Atskiroje moterų-senjorių grupėje pirštines surems ir dailiosios lyties atstovės.
Moterų grupė taps vienintele, kurioje dalyvių automobiliai pagal variklio darbo tūrį bei išvystomą galingumą nebus skirstomi. Kiti slalomo varžybose rungsis FWD (priekiniais), RWD (galiniais) ir AWD (visais keturiais) ratais varomų automobilių grupėse.
Kaip jau įprasta, naujo sezono uvertiūrą ženklinančiose varžybose veteranai ir svečiai kausis atskirose, pagal dalyvių amžių sudarytose grupėse.
„Ilgametė patirtis rodo, jog veteranai noriai renkasi ir entuziastingai varžosi šiose slalomo varžybose, į kurias buvo susirinkę ir per 80 dalyvių, - sako varžybų direktorė Audrutė Jonkienė. - Šiandien dar sunku prognozuoti, kiek sulauksime svečių ir rėmėjų, tačiau tikimės, jog šeštadienį slalomo aikštelėje sutiksime apie 60 kovos azarto dar nepamiršusių veteranų, kurie prieš kelis dešimtmečius šalies vardą garsino ne tik Lietuvos trasose".
Dar kartą suremti pirštines veteranus skatina ne tik puikūs jų laukiantys prizai bei diplomai, bet ir jų buvusių bendražygių atminimo taurės, kurias įsteigė žymūs šalies automobilių sporto atstovai, čempionai ir prizininkai, verslininkai, rajono bei šalies automobilių sporto vadovai ir šių varžybų organizatoriai.
Brandžiausios amžiumi veteranų sporto meistrų grupės nugalėtojui LASF vadovas Romas Austinskas įteiks savo įsteigtą Romo Jakučionio - pirmojo „Kauno rudens" ralio laimėtojo, pernai pažymėjusio garbingą 45 metų gyvavimo sukaktį, atminimo taurę. 
Kauno rajono meras Valerijus Makūnas įsteigė Aleksandro Stulginskio universiteto ilgamečio dėstytojo, prodekano, docento, LASF garbės teisėjo Evaldo Čerškaus atminimo taurę.
Slalomo varžybų kitų grupių nugalėtojai išsiveš nusipelniusių sporto meistrų Kastyčio ir Arvydo Girdauskų, Vidmanto Čiutelės, kitų praeityje garsių sportininkų Sigito Alesiaus, Iljos Ostrovskio, Romo Barkausko atminimo taures.
Paraiškas į veteranų slalomo varžybas jų organizatoriai priims varžybų vietoje lenktynių dieną nuo 9 iki 10.45 val.
Varžybų atidarymas - sausio 19 d. 11 val.

 

Varžybų spaudos centras - Viešųjų ryšių agentūra „Visus Bonus"
El./paštas visusbonus@dtiltas.lt
Tel +370 612 93662

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-01-14 12:39
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media