2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Sekmadienį Pakruojyje - rekonstruoto stadiono atidarymas

2010-08-03
 

Rugpjūčio 1 dieną Pakruojyje vyksianti „Kruojos“ bei Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkų dvikova bus neeilinė. Ne tik dėl rekonstruoto miesto stadiono atidarymo, bet ir dėl pirmosios A lygos televizijos transliacijos iš Pakruojo.

 

Sekmadienį 18 valandą 10 minučių žiūrovai prie ekranų ir stadione išvys ne tik pasikeitimus komandų gretose – „Kruojos“ ekipoje ruošiasi debiutuoti buvę „Vėtros“ žaidėjai Bertrandas Ngapounou ir Lietuvos jaunimo rinktinės nariai Povilas Krasnovskis, Artūras Žulpa bei Tadas Eliošius, „Žalgirio“ komandoje turėtų pasirodyti nacionalinės rinktinės kandidatas Algis Jankauskas - bet ir aplink aikštę.

 

Siekiant įgyvendinti Lietuvos futbolo federacijos (LFF) licencijavimo kriterijus, vos per kelis mėnesius Pakruojyje pastatytos naujos erdvios futbolininkų ir teisėjų persirengimo patalpos, patogios erdvės žurnalistų darbui ir svečiams. Iš pagrindų pakeista ir pagrindinė tribūna - joje dabar 1000 sėdimų vietų, kurios iki sekmadienio bus galutinai uždengtos. Iš viso dabar stadione bus 2000 sėdimų vietų žiūrovams.

 

„Pagal sėdimas vietas stadione tenkančias vienam miestelio gyventojui – Lietuvoje esame vienvaldžiais lyderiais. Mūsų stadione rungtynes galės stebėti kas trečias miestelio gyventojas“ - juokavo vienas „Kruojos“ vadovų A. Šimkūnas.

 

Paskutiniai apdailos darbai Pakruojyje tikriausiai dar bus atliekami ir prieš oficialų atidarymą, tačiau šį statinį pastačiusioms ir įrengusioms Latvijos bendrovėms „VIA-S“ bei AB „Meresta“ klubas priekaištų neturi. „Esame patenkinti, kad darbai padaryti kokybiškai ir laiku. Džiaugiamės, kad pavyko ištesėti ir savo pažadus LFF baigti tvarkyti infrastruktūrą“, - sakė A.Šimkūnas.

LFF prezidento Liutauro Varanavičiaus teigimu, „Kruoja“ yra vienas iš gerų pavyzdžių, kaip galima daug nuveikti bendradarbiaujant miesto savivaldybėms, klubams ir privatiems investuotojams.

„Toks derinys džiugina ir turėtų futbolo infrastruktūros plėtros varikliu visoje Lietuvoje. Taip stadioną ir futbolo kompleksą jau pasistatė Marijampolė, artėja ir Alytaus stadiono atidarymas, pastaruoju metu rekonstruojami stadionai ir Tauragėje, Kėdainiuose, Gargžduose. Licencijavimo standartai verčia A lygoje norinčius dalyvauti klubus pasitempti. LFF taip pat nelieka nuošalyje prisideda pilnų matmenų dirbtinės dangos aikštėmis, kurių artimiausiu metu vis daugės“, - sakė L.Varanavičius.

Dirbtinės dangos aikštę, kuri leistų žaisti futbolą visus metus, pagal LFF 7 mln. litų vertės pilnų matmenų dirbtinių dangų projektą norėtų įsirengti ir „Kruoja“.  Klubo planuose artimiausioje ateityje taip pat yra ir stadiono švieslentė. 

 

Rugpjūčio 10 dieną Pakruojo miesto stadione numatomos Šiaulių „Gintros-Universiteto“ rungtynės UEFA Moterų Čempionių Lygoje, tikimasi pasiūlyti čia rengti ir rinktinių stovyklas.

 

Papildoma informacija žurnalistams:           

Tel. +370 657 44509

El.paštas: media@lff.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-08-03 16:06
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media