2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Baltarusija mes iššūkį Lietuvos rinktinei

2010-08-04
 
Nežinomo autoriaus nuotraukoje: baltarusiai į Lietuvą atsivežą visa puokštę žvaigždžių, iš kurių ryškiausia - Ispanijos milžinui „Barcelona“ priklausantis Aliaksandras Hlebas

Nežinomo autoriaus nuotraukoje: baltarusiai į Lietuvą atsivežą visa puokštę žvaigždžių, iš kurių ryškiausia - Ispanijos milžinui „Barcelona“ priklausantis Aliaksandras Hlebas

Paskutinei repeticijai prieš 2012 metų Europos čempionato atrankos ciklą besirengiančios Lietuvos ir Baltarusijos rinktinės nusiteikusios rimtai. Jau kitą trečiadienį, rugpjūčio 11 dieną, Kaune vyksiančioms draugiškoms varžyboms baltarusiai į Lietuvą atsivežą visa puokštę žvaigždžių, iš kurių ryškiausia - Ispanijos milžinui „Barcelona" priklausantis Aliaksandras Hlebas.

 

2009 metais kartu su „Barcelona" UEFA Čempionų lygą, Ispanijos čempionatą ir šalies taurę laimėjęs 29 metų saugas kitą savaitę su Baltarusijos rinktine lankysis Lietuvoje.


„Pirmą kartą dirbdamas rinktinėje turiu po vieną gerą atsarginį kiekvienoje pozicijoje. Naujų veidų ekipoje nėra, esame už stabilumą. Trūksta tik traumuoto Dzimitri Verchaucovo, bet tai nekomplikuoja padėties", - sakė baltarusius treniruojantis vokietis Berndas Stange. Strategas šiai dvikovai į rinktinę iš viso pakvietė 21 žaidėją. Anot trenerio, tokia pat sudėtimi jis ruošiasi remtis ir artėjančiame 2012 metų Europos čempionato atrankos cikle.

 

B.Stange pripažino, jog nelabai pažįsta Lietuvos komandą, tačiau tikino suprantąs, jos pajėgumą pagal FIFA rinktinių reitingą, kuriame Lietuva žengia 52-oje vietoje, o Baltarusija 77-oje. „Dėl to gerbiu varžovus ir šioms rungtynėms ruošiuosi labai rimtai. Be to, žaisime išvykoje ir tai bus paskutinės mūsų rungtynės prieš atrankos dvikovas su Prancūzija ir Rumunija. Bus įdomu."

 

Baltarusijos rinktinei ruošiasi atstovauti ne tik praėjusį sezoną „Stuttgart" (Vokietija) klube pagal nuomos sutartį praleidęs A.Hlebas, kuris bet ir jo brolis Viačaslavas. Pastarasis yra trumpai rungtyniavęs ir FBK „Kauno" ekipoje, o dabar žaidžia Kinijoje.

 

Rinktinėje bus ir aštuonerius metus Italijoje žaidžiantis puolėjas Vitalis Kutuzavas, kuris šiuo metu atstovauja „Serie A" lygos komandai „Bari". Baltarusijos reprezentacinės ekipos sudėtyje iš viso - 12 legionierių, iš jų 7 žaidžia Rusijos komandose, po vieną - Ukrainoje ir Lenkijoje.

 

Saugas Janas Ciharovas Zaporožės „Metalurg" klube rungtyniauja kartu su lietuviu Mindaugu Kalonu, o Dzimitri Molašas yra Manto Savėno ir Arūno Klimavičiaus komandos draugas Novosibirsko „Sibir" (Rusija) ekipoje. Likę futbolininkai atstovauja Baltarusijos komandoms. Daugiausiai atstovų rinktinėje turi šalies čempionas Barysavo BATE.

Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas į komandą pakvietė 22 futbolininkus. Visi jie, išskyrus „Ekrano" atstovą Ramūną Radavičių, į rinktinę atvyks iš užsienio klubų.

 

„Visose grandyse turime daug patyrusių žaidėjų, tačiau nė vienas neturėtų būti garantuotas dėl savo vietos. Pasibaigus jaunimo rinktinės atrankos varžyboms planuoju į rinktinę įtraukti tos komandos narių, savo eilės laukia ir šiemet rinktinėje išbandyti A lygos žaidėjai. Žais tie, kurie parodys geriausią formą", - prieš draugišką mačą sakė R. Žutautas.

 

Lietuvos rinktinė į pirmąją treniruotę rinksis pirmadienį, rugpjūčio 9 dieną, 17.30 val.


Lietuvos ir Baltarusijos rinktinės susitiks rugpjūčio 11 dieną Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione, rungtynių pradžia 18 valandą 10 minučių. Bilietai į rungtynes parduodami BILIETAI.LT sistemoje.

 

Baltarusijos rinktinės sudėtis rungtynėms su Lietuva:
(Eilės numeris, vardas, pavardė, klubas, amžius)

 

Vartininkai:
1. Jury Žaunov (Sankt Peterburgo „Zenit", Rusija; 29 metai)

2. Anton Amelčenka (FC „Rostov", Rusija; 25 m.)

3. Siarhej Veremko (Barysavo BATE, Baltarusija, 27 m.)

Gynėjai:

4. Igar Šytav (Barysavo BATE, Baltarusija; 23 m.)

5. Dzimitri Verchaucov (Navopolacko „Naftan", Baltarusija; 23 m.)

6. Siarhej Sasnouski (Barysavo BATE, Baltarusija; 28 m.)

7. Aliaksandr Jurevič (Barysavo BATE, Baltarusija; 30 m.)

8. Maksim Bardačov (Barysavo BATE, Baltarusija; 24 m.)

9. Aliaksandr Martinovič („Krasnodar", Rusija; 22 m.)

10. Dzimitri Molaš (Novosibirsko „Sibir", Rusija; 28 m.)

11. Siarhej Ameljančuk (Grozno „Terek", Rusija; 29 m.)

Saugai:

12. Jan Ciharov (Zaporožės „Metalurg", Ukraina; 26 m.)

13. Aliaksandr Kulčy (FC „Rostov", Rusija; 36 m.)

14. Aliaksandr Hleb (FC „Barcelona", Ispanija; 29 m.)

15. Anton Pucila (Minsko „Dinamo", Baltarusija; 23 m.)
16. Viačaslav Hleb („Shenzhen Ruby", Kinija; 27 m.)

17. Siarhej Krivec (Poznanės „Lech", Lenkija; 24 m.)

18. Siarhej Kisliak (Minsko „Dinamo, Baltarusija; 22 m.)

Puolėjai:

19. Vital Kutuzav (AS „Bari", Italija; 30 m.)

20. Vital Radzivonav (Barysavo BATE, Baltarusija; 26 m.)

21. Siarhej Karnilenka (Tomsko „Tom", Rusija; 27 m.)

 

 

Papildoma informacija žurnalistams:      

Jurga Chomskytė-McGeever

LFF Komunikacijos koordinatorė                                                        

Tel. +370 657 44509

El.paštas: media@lff.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-08-04 13:33
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media