2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Sostinėje vyks pirmasis riedutininkų maratonas „Riedėk.lt“

2010-07-29
 
AFP/ Scanpix nuotrauka

AFP/ Scanpix nuotrauka

Kornelija Ežerskytė

 

Rugpjūčio 22 d. 10 val. Vingio parke startuos pirmasis sostinėje riedutininkų maratonas „Riedėk.lt". Maratoną rengia Lietuvos riedutininkų asociacija, turinti keletą tūkstančių asocijuotų narių.

 

Pasak vienos iš renginio organizatorių, riedutininkės Neringos Laurikietytės, riedučių sostinės gatvėse vis daugėja. Tai tinkama priemonė aktyviam poilsiui, ir ją renkasi ne tik vaikai ar jaunimas, bet ir brandaus amžiaus žmonės.

 

Į maratoną taip pat kviečiami įvairaus amžiaus riedutininkai. Vaikai varžysis trijose amžiaus grupėse: mažiausieji maratono dalyviai (iki 10 m.) riedės 200 metrų, 10-12 m. vaikams skirta 700 metrų, o 12-14 m. jaunimui - 1,4 km trasa.

 

Suaugusieji varžysis dvejose grupėse: mėgėjams skirtos dvi trasos - 3,5 ir 14 km trasos, o profesionalams teks įveikti 30 kilometrų nuotolį.

 

N.Laurikietytės teigimu, 14 kilometrų trasą riedučiais galima nuriedėti per valandą, tad baimintis nereikia. Neturintieji savo riedučių galės juos išsinuomoti Vingio parke veikiančiame nuomos punkte. Čia yra ir apsaugų bei šalmų.

 

Norintieji dalyvauti maratone turėtų registruodamiesi pateikti asmens dokumentą, o vaikai ateiti su lydinčiu suaugusiuoju. Registracija prasidės 10 val., o maratonas startuos 11 val. Trasa - tik Vingio parke.

 

Kaune liepos pradžioje vykusiame riedučių maratone dalyvavo 72 dalyviai. Ar sostinėje riedutininkų yra daugiau, paaiškės jau rugpjūčio 22 dieną.

 

 

Daugiau informacijos:

Neringa Laurikietytė, tel. 8-687 30 985

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-07-29 11:07
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media