2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Akcija, skirta onkologinių ligų prenvencijai: žurnalistų ir medikų rungtynės

2010-02-04
 
Nežinomo autoriaus nuotraukoje: LŽS komanda

Nežinomo autoriaus nuotraukoje: LŽS komanda

Vasario 4 - 5 d., siekiant paminėti Tarptautinę kovos su vėžiu dieną, Lietuvos žurnalistų sąjungos Sporto klubas kartu su vėžio prevencijos svetaine „Įveikligą.lt“ (www.iveikliga.lt) inicijuoja žurnalistų, žymių sportininkų ir gydytojų akciją, kurios metu siekiama atkreipti dėmesį į onkologinių ligų prevenciją ir sveiką gyvenseną.

 

Vasario 4 d. žurnalistai Tautvydas Vencevičius ir Vytaras Radzevičius bei garsūs futbolininkai Valdas Ivanauskas ir Raimondas Žutautas Vilniaus universiteto vaikų ligoninės onkohematologijos centre 17 val. lankys vėžiu sergančius vaikus. Jiems padovanos specialiai sukurtus futbolo marškinėlius su vaikų vardais.

Vasario 5 d. 12 val. „Sportimos“ arenoje (Ąžuolyno g. 5, Vilnius) vyks futbolo varžybos tarp Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubo ir Lietuvos gydytojų rinktinių.

 

„Siekiame, kad ir Lietuvoje šie metai būtų skelbiami sveikos gyvensenos ir sveikos vaikystės metais.  Manome, kad tokios akcijos atkreips suaugusiųjų dėmesį ir privers labiau susimąstyti apie savo ir vaikų sveikatą, didesnį šeimos fizinį aktyvumą ir sveiką mitybą. Mes visi žinome, kad viršsvoris gali paskatinti onkologines, širdies, kraujagyslių ir kitas ligas, todėl būtina problemą spręsti tuojau pat, pradedant formuoti sveikos gyvensenos įgūdžius“,  - sako Tautvydas Vencevičius, Lietuvos žurnalistų sąjungos Sporto klubo pirmininkas.

 

Kiekvienais metais daugiau kaip 12 milijonų žmonių pasaulyje išgirsta vėžio diagnozę.

 

Prie renginio aktyviai prisideda ryškiausios Lietuvos futbolo rinktinės žvaigždės – Tomas Danilevičius, Marius Stankevičius ir Deividas Šemberas. „Skatiname vaikus kuo daugiau sportuoti. Komandiniai žaidimai ne tik prisideda prie vaikų sveikatos, bet ir motyvuoja vaikus siekti užsibrėžto tikslo, praplečia draugų ratą. Norime atkreipti ir valdžios dėmesį, nes Lietuvoje stinga sporto aikštelių, kuriose vaikai galėtų sveikai praleisti savo laisvalaikį. Būtent kiemų aikštelėse, mokyklų stadionuose pirmuosius žingsnius žengia būsimos sporto žvaigždės“, - Lietuvos rinktinės futbolininkų vardu sako komandos kapitonas Tomas Danilevičius.

 

Tarptautinė kovos su vėžiu organizacija UICC visame pasaulyje šiuos metus skelbia „Vėžio prevencijos metais“ ir ragina visuomenines sveikos gyvensenos ir vėžio prevencijos organizacijas informuoti žmones apie tai, kaip galima užkirsti kelią onkologinėms ligoms.

 

Daugiau informacijos:

www.iveikliga.lt

 

Kontaktams:

Tautvydas Vencevičius

LŽS Sporto klubo pirmininkas

Tel.: 8 686 22377


 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-03-23 19:14
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media