2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Liepos 14-ąją – kitoks Žalgirio mūšis futbolo aikštėje

2010-07-09
 
Erikos Straigytės nuotrauka

Erikos Straigytės nuotrauka

Kornelija Ežerskytė 

 

„Jei futbolo kamuolys būtų buvęs išrastas 600 metų anksčiau, ko gero, Žalgirio mūšis nebūtų įvykęs,“- tokią žinią visuomenei siunčia Vilniaus „Žalgiris“ ir Vilniaus miesto futbolo draugija „Žalgiris“, liepos 14-ąją sostinėje rengianti šventę futbolo aistruoliams ir miesto visuomenei.


Žalgirio mūšio 600-ąsias metines žalgiriečiai paminės futbolo aikštėje žaisdami draugiškas rungtynes su Gdansko „Lechia“ ekipa. Ar futbolininkai rungtyniaus vilkėdami šarvais, pamatys visi, ateinantį šeštadienį atėję į „Žalgirio“ stadioną. Bet šarvų šventėje tikrai bus.

Pasak šventės rengėjų, prieš draugiškas rungtynes žiūrovų laukia nemažai staigmenų ir įvairiausių varžytuvių. „“Norime suorganizuoti miesto šventę šeimoms, kur vaikai su tėveliais galėtų smagiai praleisti laiką atrakcionuose, pašaudyti iš lanko, pažaisti minifutbolą. Renginį apvainikuotų dviejų šalių kaimynių, dalyvavusių Žalgirio mūšyje, draugiškas futbolo mačas. Juk lieti prakaitą žaidžiant futbolą geriau, negu kariauti,“- sako Vilma Venslovaitiene, Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ direktorė.

Į šias varžybas kartu su futbolininkais planuoja atvykti ir vienuolika svečių - Gdansko miesto savivaldybės atstovai bei komandos „Lechia“ savininkai ir pagrindiniai rėmėjai. Jie į Vilnių atskris liepos 13 d. ir viešės iki 15 d.

Kaip teigia „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Igoris Pankratjevas, su lenkų ekipa rungtyniauti bus įdomu ir naudinga. „Tai stipri komanda, su ja bus įdomu pasitikrinti jėgas prieš antrą A lygos sezono dalį.“

Šventė stadione prasideda 18 val., varžybų pradžia – 19 val. Renginys mokamas.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-07-09 14:18
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media