2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Išmėginkite save dviračių žygyje „Žalgirio mūšio 600-osioms metinėms paminėti“

2010-07-10
 
Audroniaus Žygavičiaus nuotrauka

Audroniaus Žygavičiaus nuotrauka

Kornelija Ežerskytė

 

Liepos 18-23 d. vyks dviračių žygis „Žalgirio mūšio 600-osioms metinėms paminėti“. Šį dviračių žygį rengianti Karo prievolės administravimo tarnyba prie Krašto apsaugos ministerijos tikisi, jog pavyks sustiprinti kariškių ir civilių dialogą, jaunimą supažindinti su Lietuvos kariuomene, o kartu ugdyti patriotiškumą.  

 

Karo prievolės administravimo tarnybos teritorinio Vilniaus skyriaus vedėjo kapitono Remigijaus Jakučionio teigimu, šis žygis yra ir puiki galimybė jo dalyviams išbandyti savo fizinį ir psichologinį pasirengimą ekstremaliomis sąlygomis.  

 

Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros, sporto ir turizmo departamentas ragina prie žygeivių prisijungti vilniečius dviračių sporto entuziastus, keliautojus.  

 

Žygio dalyviai kiekvieną dieną įveiks vis kitą maršrutą. Liepos 18 d. dviratininkai nukeliaus 83 kilometrus nuo Klaipėdos iki Plokštinės (per Girulius, Kretingą, Salantus, Platelius). Kitądien žygio dalyvių laukia 75 kilometrų trasa (Plokštinė- Alsėdžiai-Telšiai- Kuršėnai), liepos 20-ąją jiems teks numinti 85 kilometrus nuo Kuršėnų iki Radviliškio (per Kuzius, Gruzdžius, Jauniūnus ir Šiaulius). 

 

Liepos 21 d. iš Radviliškio iškeliavę žygeiviai turės įveikti 65 kilometrų trasą iki Panevėžio, kitądien iš Aukštaitijos sostinės per Ramygalą, Truskavą pajudės Šėtos link (55 km), o paskutiniąją žygio dieną iš Šėtos numynę dar 43 kilometrus pasieks Ruklą- paskutinę maršruto stotelę. 

 

Žygis rengiamas kiekvienais metais, jame gali dalyvauti visi norintys (nuo 18 m.). Tai nekomercinis renginys, tad dalyvio mokestis nerenkamas. Visi žygio dalyviai turi iš anksto registruotis ir pateikti gydytojo pažymą, patvirtinančią, kad tikrai gali dalyvauti daugiadieniuose dviračių žygiuose. Galima prisijungti prie žygio dalyvio bet kuriame jo etape. Beje, žygio dalyviai, įveikdami atskirus maršruto etapus nesivaržo. 

 

Žygio dalyvių nakvynę organizuoja žygio komitetas, tačiau žygeiviai turi turėti savo miegmaišius, palapines ir kitas priemones, būtinas stovyklai įrengti. Nakvynės vietos bus įrengiamos karinių dalinių teritorijose. Maitinimu pasirūpina patys žygeiviai. 

 

Kiekvienas žygio dalyvis, įveikęs bent vieną etapą, bus apdovanotas specialiu dviračių žygio „Žalgirio mūšio 600-osioms metinėms paminėti“ diplomu, kuriame bus įrašytas ir tikslus jo įveiktas atstumas.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-07-10 10:37
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media