2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Lietuvos ir Škotijos sporto žurnalistų futbolo mače Kaune - solidi šeimininkų pergalė

2010-09-20
 
Lietuvos ir Škotijos žurnalistai, LŽS Sporto klubo archyvo nuotr.

Lietuvos ir Škotijos žurnalistai, LŽS Sporto klubo archyvo nuotr.

Tautvydas Vencevičius

 

Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubas "Press'as", prasidedant naujam atrankos į 2012 metų Europos futbolo čempionatą ciklui, pradėjo įgyvendinti tradiciją žurnalistams. Prieš kiekvienas Lietuvos rinktinės rungtynes sužaisti draugišką mačą su tos šalies žiniasklaidos atstovais.

 

Penktadienį prieš pirmąsias Europos futbolo čempionato atrankos rungtynes tarp Lietuvos ir Škotijos nacionalinių rinktinių Lietuvos sporto žurnalistų vienuolikė Nacionalinės futbolo akademijos Kaune aikštėje kolegas iš Škotijos sutriuškino rezultatu 5:1 (1:0).

 

Pirmajame kėlinyje prieš stiproką vėją žaidusiems lietuviams vienintelį įvartį pelnė Martynas Juocevičius, kuriam dar kartą pavyko pasižymėti ir antrajame kėlinyje. Po pertraukos pavėjui į svečių vartus likusius tris įvarčius įmušė Saulius Jarmalis, Nerijus Kesminas bei Evaldas Gelumbauskas.

 

Vienintelio įvarčio autoriumi svečių gretose tapo ilgametis Edinburgo "Hearts" bei Škotijos nacionalinės futbolo rinktinės žaidėjas Johnas Robertsonas, antroje mačo pusėje realizavęs 11 m baudinį. Abejotiną baudinį į šeimininkų vartus arbitras paskyrė, teigdamas, jog savo baudos aikštelėje kamuolį ranką atmušęs Artūras Gimžauskas. Naudingiausiems žurnalistų futbolo mačo žaidėjams atiteko "hummel" kompanijos įsteigti prizai, o po rungtynių Lietuvos aludarių gildija Lietuvos ir Škotijos žurnalistams surengė pažintinę ekskursiją į vieną seniausių mūsų šalies alaus daryklų "Ragutis".

 

"Per kiekvienas Lietuvos rinktinės atrankos varžybas į Lietuvą atvyksta gausus būrys žiniasklaidos atstovų, kurie taip pat mėgsta gainioti kamuolį. Todėl nuo šiol su kiekviena rinktine stengsimės sužaisti draugiškas rungtynes, o esant galimybei vyksime ir atsakomojo vizito", - tvirtino "Press'o" klubo pirmininkas bei lietuvių rinktinės vartininkas Tautvydas Vencevičius.

 

Į Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubą "Press'as" susivienijusiems sporto žurnalistams penktadienį buvo ne pirmoji pažintis su kolegomis iš Škotijos futbolo aikštėje. Šių metų gegužės mėnesį Druskininkuose vykusiame tarptautiniame futbolo turnyre triumfavę lietuviai nugalėjo škotus kukliu rezultatu 2:1.


Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-09-20 15:07
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media