2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Dėl S. Šaparnio šiuolaikinės penkiakovės taurės kovojo ir žurnalistai

2014-01-12
 
 

Vilniuje įvyko 2014 metų Stasio Šaparnio taurės šiuolaikinės penkiakovės turnyras. Jame jėgas išbandė ne tik perspektyviausi jaunieji sportininkai, bet ir žurnalistai.

Jaunieji sportininkai kovojo suskirstyti pagal amžių. A grupės (17-18 metų) dalyviai varžėsi keturkovėje (plaukimas, fechtavimas, bėgimas, šaudymas). Tarp merginų geriausiai sekėsi Vitai Zarembaitei (Vilnius), aplenkusiai Jonę Paurytę (Vilnius) ir Aureliją Tamašauskaitę (Vilnius). Vaikinų varžybose nugalėtoju tapo Stanislavas Lukjanovas (Vilnius), antrąją vietą užėmė Kondratas Kutyšas (Vilnius), trečiąją - Algirdas Fitkevičius (Kaunas).

B grupėje (15-16 metų; trikovė - plaukimas, bėgimas, šaudymas) merginų varžybas laimėjo kaunietė Paulė Kairytė, už nugaros palikusi vilnietes Gabiją Daraškevičiūtę ir Eglę Švedaitę. Tarp vaikinų visas prizines vietas užėmė sostinės atstovai - Vladislavas Sasnovskis, Gytis Gudlevičius ir Martynas Bernotas.

C grupėje (13-14 metų; dvikovė - 100 metrų plaukimas ir 1 km bėgimas) prizininkėmis tapo Marta Januškevičiūtė (Kaunas), Marija Balžekaitė (Vilnius) ir Liepa Kaulakytė (Vilnius). Vaikinų varžybose primąsias vietas pasidalijo Aivaras Kazlas (Kaunas), Arnas Urbonas (Telšiai) ir Tautvydas Radzevičius (Vilnius).

D grupėje (10-12 metų; dvikovė - 50 metrų plaukimas ir 600 m bėgimas) geriausiai sekėsi vilnietėms Elžbietai Guodai Adomaitytei, Medėjai Gineitytei ir Patricijai Gudlevičiūtei. Vaikinų varžybose ant prizininkų pakylos užkopė net du telšiškiai - nugalėtoju tapo Rokas Keinys, o trečiąją vietą užėmė Matas Pocius. Antras šioje amžiaus grupėje liko vilnietis Danielius Bondorovas.

Jaunųjų sportininkų varžybose pirmą kartą šiuolaikinę penkiakovę išbandė ir žiniasklaidos atstovai. Jie rungėsi tik kombinuotoje bėgimo ir šaudymo rungtyje. Žurnalistų varžybų nugalėtoju tapo Romanas Buršteinas, antroji vieta atiteko Kiprui Jauniškiui, trečioji - Robertui Trakiui.

Pirmą kartą lazerinius pistoletus į rankas paėmusiems žiniasklaidos atstovams reikėjo du kartus užsukti į šaudyklą, o joje geriausią taiklumą pademonstravo LNK sporto žurnalistė Asta Žukaitė (4 ir 5 taiklūs šūviai).

Prizininkams apdovanojimus teikė ir pats S. Šaparnis. Jis 1968 metų olimpinėse žaidynėse Meksikoje iškovojo sidabro medalį komandinėse varžybose ir tapo pirmuoju lietuviu, iškovojusiu olimpinį apdovanojimą šiuolaikinės penkiakovės varžybose. Olimpinis prizininkas pasidžiaugė, kad žurnalistai patys išbandė jo sporto šaką, todėl ateityje geriau ją supras.

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos prezidentas Vaidas Barakauskas žiniasklaidos atstovams palinkėjo ir toliau skirti daug dėmesio medalius bei titulus į Lietuvą iš viso pasaulio vežantiems penkiakovininkams. Taip pat V. Barakauskas, mostelėjęs ranka į greta varžyboms besirengiantį didelį būrį jaunųjų sportininkų, pažadėjo, kad šiuolaikinė penkiakovė garsins Lietuvą dar ilgai.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-01-12 11:51
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media