2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Žurnalistų krepšinio čempionų titulą apgynė kauniečiai

2014-04-07
 
Su taure - Kauno žurnalistai

Su taure - Kauno žurnalistai

 

Šeštadienį Vilniuje beveik šimtas šalies žurnalistų aiškinosi, kas geriausiai žaidžia krepšinį. Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje vyko trečiasis Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionatas.

Antrus metus iš eilės čempionate triumfavo Kauno žurnalistai. Jie finale tik po pratęsimo įveikė Panevėžio žurnalistų komandą. Bronzos medalius iškovojo turnyro organizatorius - Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto žurnalistų klubas „Press‘as".

Dėl lažybų bendrovės „Orakulas" įsteigtos čempionų taurės kovas pradėjo aštuonios komandos, suskirstytos į „Akvilės" ir „Vytauto" grupes - „Press‘as", Kauno ir Panevėžio žurnalistų komandos, LRT, LNK ir Lietuvos ryto televizijos, 15min.lt interneto svetainė ir VU Žurnalistikos instituto studentai.

Čempionato debiutantai - LNK ir 15min.lt žurnalistai savo grupėse užėmė paskutines vietas ir kartu su LRT komanda bei studentais iš kovos pasitraukė jau po grupių varžybų.

Pusfinalyje susitiko praėjusių metų finalininkai - Kauno žurnalistai ir „Press‘as". Pergalę rezultatu 31:26 iškovojo kauniečiai. Kitame pusfinalyje Panevėžio komanda po atkaklios kovos 21:19 įveikė Lietuvos ryto televiziją. Kovoje dėl bronzos „Press‘as" rezultatu 33:29 nugalėjo Lietuvos ryto televizijos komandą ir atsirevanšavo jai už pralaimėjimą grupės varžybose.

Tikra čempionato puošmena tapo finalas. Pagrindinis rungtynių laikas 2 kėliniai po 10 min. nugalėtojo neišaiškino, prireikė pratęsimo. Pratęsimo pabaigoje panevėžiečiai pirmavo dviem taškais, tačiau iki finalinės sirenos likus 4 sekundėms, taiklus tolimas Martyno Asakavičiaus metimas išplėšė pergalę kauniečiams minimalia persvara 38:37.

M.Asakavičius buvo pripažintas geriausiu finalo žaidėju. Geriausio turnyro krepšininko titulas atiteko kauniečių lyderiui Tomui Grigalevičiui. Geriausiu vicečempionų panevėžiečių komandos žaidėju išrinktas Mindaugas Bugys, prizininkės „Press‘o" komandos gretose geriausias buvo Gedas Saročka. Geriausiems žaidėjams prizus įsteigė Lietuvos krepšinio federacija.

Po kelių savaičių žurnalistai susiburs futbolo aikštėje. Balandžio 26 d. Vilniuje vyks jau septintus metus iš eilės organizuojamas Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatas. Gegužės 31 d. „Press‘as" jubiliejinį dešimtą kartą rengia tarptautinį žurnalistų futbolo turnyrą.

"Press'o" inf.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-04-07 08:08
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media