2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Nauji maršrutai atveria daugiau galimybių sporto sirgaliams

2014-03-01
 
Tautvydas Vencevičius

Tautvydas Vencevičius

 

Tautvydas Vencevičius
LŽS sporto žurnalistų klubo pirmininkas

Kol Lietuvos futbolo klubai neprasibrauna į svarbiausių Europos turnyrų - UEFA Čempionų lygos ar Europos lygos grupių varžybas, aistringiausi futbolo gerbėjai stebėti aukščiausio lygio futbolo skuba į artimiausias valstybes.

Prasidėjus Čempionų lygos aštuntfinalio kovoms, arčiausiai nuo mūsų esantis miestas, kuriame vyksta atkrintamosios kovos - Sankt Peterburgas. Čia vietos „Zenit" futbolininkai susitiko su Dortmundo „Borussia". „Polet Airlines" pradėjus reguliarius skrydžius iš Vilniaus į Sankt Peterbugą, buvusią Rusijos sostinę galima pasiekti vos per pusantros valandos.

Bilietai išperkami akimirksniu

Daug daugiau teks vargti norint patekti į Sankt Peterburgo „Zenit" klubo stadioną. Senutėlis, beveik prieš šimtmetį statytas „Petrovsky" stadionas talpina tik 22 tūkstančius žiūrovų. Be to, prieš pirmas Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynes „Zenito" sirgaliai už ankstesnius nusižengimus sulaukė sankcijų - buvo diskvalifikuotas aršiausių „Zenito" fanų sektorius, todėl vietų stadione dar sumažėjo.

Visi bilietai į rungtynes buvo parduoti dar prieš savaitę, ribotas ir žurnalistų akreditacijų skaičius, nes stadionas sunkiai atitinka šiuolaikinei Čempionų lygai ir žurnalistų darbo vietoms keliamus reikalavimus. Sankt Peterburgo futbolo aistruoliai su nekantrumu laukia naujo futbolo stadiono. Nors jo statyboms išleista jau daugiau kaip pusantro milijardo dolerių (dvigubai daugiau negu buvo numatyta), statybų pabaigos dar nematyti.

Bilietą į rungtynes pavyksta gauti tik su kolegų žurnalistų pagalba. Radijo stoties „Zenit" generalinė direktorė Jelena Voroževa asmeninių pažinčių dėka rezervuoja prieš pat rungtynes į kasas grąžintą bilietą, pakloju 4800 rublių (apie 380 litų) ir kelias į „Petrovskyj" atsiveria.

Gausios policijos pajėgos ir „OMON" būriai

Tačiau prasibrauti į stadioną nėra lengva. Dėl jau minėtos aršiausių „Zenito" sirgalių sektoriaus diskvalifikacijos buvo padidintas saugumas, jis dar labiau sustiprintas, kai miesto centre „Zenito" fanai užpuolė svečius iš Vokietijos. Prie įėjimo į stadioną būriavosi keli šimtai nuo galvos iki kojų ginkluotų policijos pareigūnų. Jų dar padaugėjo, kai į stadioną buvo atvežti „Borussia" gerbėjai.

Sankt Peterburgo žurnalistų duomenimis, iš viso stadione ir jo prieigose tą vakarą budėjo apie du tūkstančius policijos pareigūnų, tarp jų ir iš specialios paskirties būrio „OMON". Stadione incidentų išvengta, visus „Borussia" sirgalius iki tribūnos lydėjo gausios policijos pajėgos, vokiečių sektorius buvo atskirtas, kaip ir priklauso pagal UEFA reikalavimus.

Įvarčių lietus nenudžiugino bokso čempiono

Tikru desertu tapo aštuntfinalio rungtynės, jose įmušti net 6 įvarčiai. Vietos sirgalių rezultatas nenudžiugino, „Zenitas" pralaimėjo 2:4. Po kiekvieno šeimininkų praleisto įvarčio iš tribūnų liejosi keiksmai ir raginimai atsistatydinti „Zenito" treneriui italui Luciano Spalletti, nemažiau keiksmų sulaukė ir ryškiausia „Zenito" žvaigždė Andrejus Aršavinas bei kiti jo komandos draugai.

Ypač emocingai į įvykius aikštėje reagavo rungtynes stebėjęs buvęs pasaulio profesionalų bokso čempionas Nikolajus Valujevas. Tuo metu tikrai nesinorėjo atsidurti šalia jo...

„Zenito" nesėkmė atvėsino rusų sirgalius, po rungtynių jie paliko ramiai švęsti „Borussia" aistruolius ir tyliai išsiskirstė. Nepatogumų sukėlė prie stadiono uždaryta metro stotis, nes joje neretai savo santykius aiškinasi „Zenito" fanai.

Į viešbutį teko grįžti taksi ir dar gerą pusvalandį klausytis tiesioginiame radijo eteryje skambančių „Zenito" fanų pokalbių apie blogą trenerį, išlepintas klubo žvaigždes, beviltišką žaidimą, seną stadioną ir visas blogybes staiga užklupusias „Zenitą" ir visą Rusijos futbolą.

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-03-13 08:36
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media