2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: „Press ralio 2014“ trasose – Kijevo meras?

2014-05-15
 
 

Kiek daugiau nei dvi savaitės beliko iki gegužės 30 dieną Panevėžyje prasidėsiančio „Press ralio 2014", į kurį jau devyniolikti metai paeiliui kviečia jį rengiantis Lietuvos žurnalistų autoklubas. 

„Padedant ištikimiems mūsų bičiuliams ir rėmėjams jau paruoštos, tačiau kol kas dar paslaptyje laikomos trasos, kuriomis dvi dienas skries į ralistus persikvalifikavusių žurnalistų automobiliai, - sako projekto koordinatorius, Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius. - Džiaugiamės ne tik daugybe ralio dalyvių laukiančių siurprizų, kurių pažėrė mūsų pagrindiniai rėmėjai „Continental", „Toyota" bei „Lietuvos geležinkeliai, bet ir didžiuliu kolegų aktyvumu, leidžiančiu tikėtis rekordinio dalyvių būrio".

Dalyvauti XIX-ajame Press ralyje iki šios dienos paraiškas pateikė jau 30 ekipažų. Tai gana daug, nes žiniasklaidos atstovai dėl itin užimto ir neretai nenuspėjamo darbų grafiko apie savo ketinimus tradiciškai informuodavo likus savaitei ar net kelioms dienoms iki renginio.

Ypač aktyvūs užsieniečiai. Šiemet ralio dalyvių iš užsienio geografiją papildys ir pirmoji Skandinavijos šalis. Jai Press ralyje su greituoju „Lotus" atstovaus ne tik Suomijoje populiaraus žurnalo „Tekniikan Maailma" žurnalistai Aimo Niemis ir Artuu Kauranne.

Tikėtina, kad jam neblogai jau pažįstamais Lietuvos keliais šiemet pirmą kartą gali važiuoti ir Kijevo meras.

Jokios apgavystės čia nėra - Aleksejų Močianovą per 16 ralių, kuriuose jis dalyvavo, gerai įsiminė ne tik varžovai, bet ir daugelis Lietuvos žiūrovų. Žodžio kišenėje neieškančiam, populiariam Ukrainos žurnalistui, sportininkui ir atlikėjui A. Močianovui, su kitais pretendentais dabar besivaržančiam į Kijevo mero postą, lemiamas bus sekmadienis, gegužės 25-oji, kai kartu su išankstiniais šalies prezidento rinkimais kijeviečiai rinks ir naują sostinės merą.

Tad ar naujojo mero pirmasis užsienio vizitas drieksis į Lietuvą - sužinosime jau greitai.

Ukrainai atstovaus dar vienas nuolatinis Lietuvoje vykstančių press ralių dalyvis Serhijus Kravetsas, kuriam talkins Oleksandras Bozhkovas ir kurie tramdys vieną galingiausių ralio parke - „Mitsubishi Lancer Evo X" automobilį. Beje, šiam duetui prieš dvejus metus tik apmaudi klaida prieš pat ralio finišą sutrukdė džiaugtis absoliučiai greičiausio ekipažo laurais.

Kiek ankstesnės modifikacijos tokios pat markės automobilį tramdys žvyro trasų karaliumi tituluojamas Martino Dzeničio ir Kristapo Berzinio ekipažas iš Latvijos.

Latvijai atstovaus ir Press ralyje debiutuojantis „Latvijas Avize" žurnalistas Dainis Pūga, kartu su jam talkinsiančiu daugkartiniu šio ralio dalyviu Guntaru Pulssu vairuosiantys greitą ir galingą „Seat Leon" bei AutoMedia.lv atstovai Ojaras Vetra su Ainaru Zarinskiu. 

Revanšo ištroškę varžovai bene labiausiai laukia pernykščių ralio laimėtojų - Aigaro Tidmanio ir Janio Bumbulio, kurie su ne galingiausiu BMW 323 greičiausiai iš visų žurnalistų per dvi dienas įveikė daugiau nei 500 kilometrų ilgio „Press ralio 2013" maršrutą.

Šio ralio metraštyje kol kas dominuoja Lietuvos žurnalistai, laimėję daugiausia pergalių. Ir šiemet jie svetingai sutiks kiekvieną atvykusį, tačiau lenktynių trasoje kupini ryžto užkurti tikrą pirtį. 

 

„Press ralio 2014" spaudos centras - Viešųjų ryšių agentūra „Visus Bonus"

Tel./Faks: 8 (5) 230 57 25 

Mob. +370 612 93662

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-05-15 07:34
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media