2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: LNK žvaigždės vėl švies 1000 km lenktynių trasoje

2014-07-11
 
Algimanto BRAZAIČIO nuotrauka

Algimanto BRAZAIČIO nuotrauka

 

Vasaros karščiu alsuojantį ketvirtadienį „Le Meridien" viešbučio restorane ant vandens „Bora Bora" pristatytos į 1000 kilometrų lenktynes po poros metų pertraukos sugrįžtančios LNK žvaigždžių drag‘o lenktynės.

„Džiugu, kad LNK žvaigždės jau seniai atrado 1000 km lenktynes, kurios po savaitės startuos Palangoje 15-ąjį kartą pamečiui, o labai įdomus ir dinamiškas drag‘as pakerėjo automobilių sportui neabejingas įžymybes, - pradėdamas pristatymo ceremoniją kalbėjo 1000 km lenktynes rengiančios „Promo events" vadovas Darius Jonušis. - Manau, kad ir šiemet kurortinėje Palangoje negalės skųstis gerbėjų stoka šios LNK žvaigždės, kasdien prie ekranų suburiančios tūkstančius žiūrovų, o pačioms joms šios greitos, dinamiškos ir nenuspėjamos lenktynės paliks krūvą dar ilgai lydėsiančių prisiminimų".  

Reginio vedėjai Asta Žukaitė ir Tomas Langvinis pristatė būsimųjų drag‘o lenktynių dalyvius, kurie patys į ežero pakrantę atvairavo naujintelaičius „Mini Cooper S Countryman" ir „Mini Cooper S Paceman" automobilius, su kuriais jie sieks pergalės klasikinėje drag‘o trasoje ir kurių ratus suka po 184 AG pajėgumą išvystantys jėgos agregatai.

1000 km lenktynių spaudos centro vadovas Juozas Mažeikis supažindino su šių lenktynių istorija ir nugalėtojais, kalbino būsimųjų varžytuvių dalyvius.

Šiemet lenktynėse savo jėgas išbandys LNK žinių vedėja Agnė Zacharevičienė, būsima Zvonkų pora - Katažina ir Deivydas, TV laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė, Rolandas Vilkončius ir Ieva Stasiulevičiūtė, „radistai", būsimo LNK superšou „Norim dar" vedėjai Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius.

Kaip juokavo organizatoriai, kelis kartus prodiuseris D. Zvonkus šiose lenktynėse būdavo pirmas prieš finišą, tačiau nugalėtojo vieta pasidžiaugti dar nespėjo. „Vairą patikėsiu Katažinai, o aš būsiu atsakingas už psichologinį smurtą konkurentams, kad niekas neaplenktų", - tvirtino D. Zvonkus.

K. Nemycko juokavo, kad su tokiu psichologu šiose lenktynėse jai neiškilsią jokių problemų.

Radistai tikino, kad pergalės pamatas - geri pietūs ir kvietė visus vaišintis jų grilio gaminiais ir šaltais kokteiliais.

A. Zacharevičienė bene didžiausiu pasirengimu būsimoms LNK žvaigždžių drag‘o lenktynėms, vyksiančioms liepos 18d., laiko vasaros pradžioje finišavusį tarptautinį žurnalistų ralį, kuriame ji debiutavo ir užėmė 35-ąją bendrosios įskaitos vietą tarp pusšimčio dalyvių, o savo automobilių klasėje, kur varžėsi 10 dalyvių, ji finišavo septinta. 

16 metų vairuotojos stažą turinčios moters nuomone, debiutantei - tai visai neblogas rezultatas.

„Nemoku apsakyti, kokie jausmai užplūsta stovint prie starto linijos. Viduje viskas užverda, emocijos plūsta per smegenis. Žodžiu, tiek adrenalino, kiek patyriau šiame ralyje, tiesioginiame eteryje niekada dar neteko patirti! Tikiuosi, kad panašios emocijos valdys ir Palangoje drag‘o trasoje."

Iš šiemetinių dalyvių sąrašo didžiausią tokių lenktynių patirtį turi R. Vilkončius, kuriam 2010 metais yra pavykę laimėti LNK žvaigždžių dragą. Beje, šiemet TV žvaigždės 1000 km lenktynių programoje tarpusavyje varžysis jau šeštą kartą, o be R. Vilkončiaus atskirais metais dragą yrą laimėję Karina Krysko, Daiva Tamošiūnaitė, Tomas Ališauskas ir Kristina Navickaitė - Tina.

Ne tik LNK žvaigždžių varžytuvėmis, bet ir pagrindiniais visų 1000 km lenktynių Palangoje esminiais momentais, įvykiais užkulisiuose būtent šios televizijos pagalba galės gėrėtis net ir tie žiūrovai, kurie negalės lenktynių dienomis apsilankyti kurorte.

1000 km lenktynių dieną, šeštadienį, liepos 19-ąją, 12.00 val. LNK tiesiogiai transliuos lenktynių startą. Valandinėje transliacijoje galėsime gėrėtis lenktynių pradžia, kuri būna visada labiausiai intriguojanti ir kurioje neretai paaiškėja favoritai.

Vėliau į lenktynių eigą keturis kartus - 14, 15, 16 ir 17 val. tiesiogiai pasijungs BTV, o vakare nuo 19 val. lenktynių pabaigą ir finalinį koncertą, kuris daugelį metų tampa šios televizijos žiūrimiausia dienos laida, vėl tiesiogiai transliuos LNK.

Koncerto vedėjas - dar vienas pramogų pasaulio liūtas Arūnas Valinskas, o baigiamajame koncerte visus jį žiūrėsiančius linksmins „69 danguje", „Pop Ladies", Irūna, „Naujosios Pupytės", „4Roses", „Magnit", Birutė Petrikytė, Vaidas Baumila, Aistė Pilvelytė, Ilja Aksionovas, „Studentės", Vaida Genytė, Evelina Sašenko, Ruslanas Kirilkinas, Inga Valinskienė, Rytis Cicinas ir kiti.     

 

1000 km. lenktynių spaudos centras - Viešųjų ryšių agentūra „Visus Bonus" Tel./Faks: 8 (5) 230 57 25

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-07-11 08:20
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media