2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Baltijos šalių diplomatai narystės Europos sąjungoje 10-metį paminėjo krepšinio aikštelėje. Gražiai pasirodė ir žurnalistai

2014-05-12
 
Po turnyro su sirgaliais

Po turnyro su sirgaliais

 

Gegužės 10 dieną kaimo turizmo sodybos „Karpynė" sporto komplekse Raseiniuose įvyko  Estijos, Latvijos ir Lietuvos Užsienio reikalų ministerijų krepšinio turnyras narystės Europos sąjungoje 10-mečiui paminėti.  Tai buvo jau 11 kartas, kai Baltijos šalių diplomatai santykius aiškinosi krepšinio aikštelėje.

Dar prieš  turnyrą įvyko draugiškas mačas tarp Lietuvos URM ir Raseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos krepšinio komandų.  Rungtynės vyko taškas į tašką, ir tik ketvirtame kėlinyje geriau sužaidę Lietuvos URM žaidėjai laimėjo rungtynes 64:60. Rezultatyviausiai diplomatų gretose  žaidė  Gintaras Pilikauskas, surinkęs 20 taškų, o gimnazijos komandoje daugiausia taškų - 24 - pelnė Albertas Vilimas.

Latvijos diplomatai į Raseinius atvyko ginti titulo - praėjusiais metais jie tapo nugalėtojais Rygoje vykusiame turnyre. Vis dėlto jau po pirmųjų rungtynių svečiams iš Latvijos aikštelę teko palikti nuleistomis galvomis.

Atkakliose rungtynėse Lietuvos URM šventė pergalę 60:56 . Rezultatyviausiai lietuvių  komandos gretose žaidė Gintaras Pilikauskas ir Nerijus Aleksiejūnas, atitinkamai surinkę 16 ir 15 taškų. Latvių gretose išsiskyrė  Druvis Pūkanis ir Oskars Fridmanis, pelnę15 ir 14 taškų. 

Lietuvos URM ir tapo turnyro nugalėtoja, nes nes antrame mače 61:51 įveikė Estijos URM. Antrąją vietą užėmė Latvijos URM komanda, paskutinėse rungtynėse 72:51, nugalėjusi Estijos diplomatus, kurie  liko treti.

Nugalėtojams ir prizininkams prizus ir medalius įteikė Raseinių tarybos narys Česlovas Kenstavičius. Taip pat buvo įsteigti prizai rezultatyviausiam, daugiausia tritaškių pelniusiam ir vyriausiam turnyro žaidėjui.

Rezultatyviausiu turnyro žaidėju tapo Estijos URM komandos narys Priitas Kallakas,  per dvejas rungtynes surinkęs 35 taškus. Daugiausia  tritaškių, devynis, įmetė Lietuvos URM komandos narys Gintaras Pilikauskas. Vyriausio žaidėjo prizas įteiktas Estijos URM komandos nariui Ilmarui Oigui.

Po turnyro vyko draugiškos rungtynės tarp jungtinės Estijos, Latvijos ir Lietuvos Užsienio reikalų ministerijų komandos bei Lietuvos žurnalistų sąjungos  krepšinio komandos „Press'as".  Rungtynės vyko labai atkakliai, tačiau tik ką suburtai jungtinei Baltijos šalių diplomatų komandai nepavyko nugalėti gerai susižaidusių plunksnos brolių.  Žurnalistai laimėjo 72:64.

Rezultatyviausiai žurnalistų komandoje žaidė  Juozas Skara ir Simonas Baranauskas, pelnę atitinkamai  25 ir 20 taškų. Jungtinėje diplomatų komandoje rezultatyviausi buvo  latvis A.Rozitis ir estas P.Kallakas, pelnę 21 ir 10 taškų.

Planuojama, kad 2015 metais diplomatų turnyras vyks Helsinkyje, o jame dalyvaus ir suomių komanda.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-05-12 22:54
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media