2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Saulė, vėjas, greitis ir baltos jachtos - buriavimas užbūrė drąsius žurnalistus

2014-08-03
 
Žurnalistų regatoje geriausiai pasirodė "Verslo žinių" komanda. Juditos Grigelytės nuotrauka

Žurnalistų regatoje geriausiai pasirodė "Verslo žinių" komanda. Juditos Grigelytės nuotrauka

 

 Aušra Kukelkaitė

Septintoji Kuršių marių regatos diena - penktadienis, ko gero, yra pati linksmiausia visiems, kurie paprastai stebi regatą nuo kranto. Sportinių varžybų šią dieną nėra, tačiau vyksta gausybė buriavimo renginių. Į Kuršių marias pasigalinėti su vėju išplaukė beveik 100 žmonių - žurnalistų, regatos rėmėjų ir jų svečių, o kapitonai savo sugebėjimus rodė plaukdami nedideliais „Optimist" klasės laiveliais.

„Šią dieną skiriame buriavimo populiarinimui. Norime, kad kuo daugiau žmonių įsilietų į buriuotojų bendruomenę, pajustų tą buriavimo žavesį, varžybų azartą ir suprastų, kodėl Kuršių marių regata toks ypatingas renginys", - kalbėjo Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidentas Naglis Nasvytis.

Jau daug metų iš eilės Kuršių marių regatoje yra tradicija rengti Žurnalistų regatos antrąjį etapą (kiti du vyksta Kauno mariose per buriavimo sezono atidarymą ir uždarymą). Šįkart Kuršių mariose vykusiame „Helly Hansen" žurnalistų regatos etape dalyvavo šešios komandos, kurioms burtų keliu tenka viena iš „RS-280" klasės jachtų. Nors kartu su jais plaukė ir po du įgulos narius, jachtas valdyti turėjo tik žurnalistai. Jie pasirodė labai azartiški ir tarp komandų užvirė karšta kova. Prie ženklo buvo aršiai kovojama dėl pozicijų. Pasitaikė net susidūrimų, o komandos viena kitai grasino protestais.

„Delfi" žurnalistas Gytis Oganauskas teigė, jog užteko ir emocijų, ir įtampos, ir fizinio darbo. „Įtampą ir intrigą dar padidino naujai įvesta taisyklė, jog laivus vairuoja tik patys žurnalistai. Tai labai pagyvino varžybas", - kalbėjo G. Oganauskas.

„TV3" komandos atstovas Naglis Šulija žurnalistų regatoje dalyvauja jau ne pirmus metus. Tačiau jų jachta „Presto" nebuvo tarp lyderių.

„Mes džentelmeniškai praleidome tuos, kurie plaukia blogai ir mėgavomės jų pakaušio vaizdais", - kaip visada gerai nusiteikęs kalbėjo N. Šulija.

Geriausiai varžybose sekėsi „Verslo žinių" komandai. Ji plaukė jachta „Arabela AG Baltic", kurios kapitonas Raimondas Šiugždinis. Nugalėtojų jachtą buriavo "Verslo žinių" darbuotojai - Vytautas V. Žeimantas, Skirmantė Laučytė ir Raimonda Kalinauskaitė.

 Antri liko buriuotojų žurnalo „Vėjo!3" komanda, o treti -  „Delfi" komanda su jachta „Hornas".

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-08-04 20:16
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Artūras

2014-08-07 10:35

Tegyvuoja "Verslo žinios"!

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media