2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Lietuvos žurnalistų futbolo čempionate – ketvirtas iš eilės „Press'o“ triumfas

2017-05-29
 
Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) sporto klubo „Press‘as“ futbolininkai

Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) sporto klubo „Press‘as“ futbolininkai

 

Savaitgalį sostinėje vykusiame jubiliejiniame dešimtajame Lietuvos žurnalistų futbolo čempionate ir vėl triumfavo šeimininkai - Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) sporto klubo „Press‘as" futbolininkai.

Dėl gražuolės taurės pagal mažojo futbolo taisykles LFF stadione vieno rato sistema kovėsi septynios komandos: senbuviai „Press‘as", Kauno, LRT, Žurnalistikos instituto studentų komandos, o iššūkį joms taip pat metė sostinės „Freelancers", „Propaganda", „Delfi" kolektyvai.

„Press‘o" vyrai ketvirtą kartą iš eilės tapo Lietuvos čempionais, bet šį kartą nugalėtojams teko paplušėti kur kas labiau nei prieš metus, kai favoritai laimėjo visus susitikimus.

Varžyboms artėjant prie finišo, be kluptelėjimų žengęs „Press‘as priešpaskutiniame mače netikėtai 0:1 nusileido studentų komandai ir aukso medaliai pakibo ant plauko, nes paskutinėje dvikovoje jų laukė Kauno egzaminas. Kauniečiai iki lemiamos dvikovos buvo taip pat suklupę tik kartą - 1:2 nusileidę „Delfi" komandai.

Prieš paskutinį turą laimėti taurę šansų turėjo visos trys minėtos komandos. Turnyro puošmena tapusiame mače kauniečiai turėjo iniciatyvą, bet įvarčius mušė meistriškai jų gynybos klaidomis pasinaudoję šeimininkai. Užtikrinta „Press‘o" pergalė 3:0 padovanojo jiems ketvirtą iš eilės čempionų titulą, tuo tarpu Kaunas tenkinosi bronza, į priekį praleidęs „Delfi".

Nugalėtojus ir prizininkus medaliais bei taure apdovanojo Lietuvos nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas bei LFF generalinis direktorius Nerijus Dunauskas.

„Pastaraisiais metais apie Lietuvos futbolą rašoma vis kokybiškiau, o tai verčia pasitempti ir mus, profesionalius futbolininkus. Svarbiausia, kad kiekvienais metais patys įsitikinate, jog aikštėje ne viskas taip paprasta, kaip atrodo stebint iš šalies", - šypsojosi E. Jankauskas.

Specialiais prizais - naujaisiais Lietuvos nacionalinės rinktinės marškinėliais su Vyčiu ir „HillTown" dovanomis - apdovanoti geriausi turnyro žaidėjai. Geriausio gynėjo titulas šį kartą atiteko „Delfi" atstovui Linui Jociui, geriausiu puolėju išrinktas gimtajam Kaunui atstovavęs 15min sporto žurnalistas Marius Bagdonas. Viso turnyro geriausiu žaidėju pripažintas antrąją jaunystę išgyvenantis 15min vyriausiasis redaktorius Raimundas Celencevičius, kuris sėkmingai dirigavo čempionų ekipos žaidimui.

„Susirinkome čia ne tik dėl sportinių batalijų, bet ir pabendrauti, aptarti profesines aktualijas, tad dabar - pats tinkamiausias metas", - uždarymo šventėje priminė renginio organizatorius Tautvydas Vencevičius.

LŽS sporto žurnalistų klubas šiais metais tradiciškai rengė ir Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionatą, o rugsėjo pradžioje jau tryliktus metus iš eilės organizuos tarptautinį žurnalistų futbolo turnyrą, kuriame šiais metais planuoja dalyvauti dešimties valstybių atstovai.

LFF generalinis direktorius N. Dunauskas palinkėjo nugalėtojams sugrąžinti į Lietuvą ir pastarųjų varžybų čempionų taurę. Paskutinį kartą tarptautiniame turnyre Druskininkuose „Press‘as" triumfavo 2014-aisiais.

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-05-29 12:32
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media