2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: „ŽVYNELINĖ: GANA SLĖPTIS“

2020-10-28
 
Kasmet spalio 29-ąją pasaulis mini žvynelinės dieną. Lietuvoje žvyneline serga apie 30 tūkstančių žmonių. Liga gali pažeisti ne tik odą, bet ir vidaus organus, ji skatina infarktus, insultus, netgi nutukimą, žmonės suserga depresija, dešimtadaliui pacientų išsivysto artritas, dėl kurio jie nebegali dirbti. Specialistai teigia, kad žvynelinė ligonių gyvenimą pablogina panašiai kaip lėtinės širdies ligos, cukrinis diabetas ar piktybiniai navikai. 
Minint Pasaulinę žvynelinės dieną gydytojai pasakys, kad išeitis yra: šiuolaikinės gydymo technologijos ne tik leidžia išvengti ligos komplikacijų, bet ir turėti švarią, nepažeistą odą. 
Spaudos konferencija vyks spalio 29 dieną 11 valandą. Trukmė - 1 valanda. 
Į konferenciją pateksite paspaudę šią nuorodą: https://renginiai.puslapiai.lt/mic-3/ Klausimus prelegentams raštu galite užduoti prieš konferenciją ar jos metu. Į anoniminius klausimus nebus atsakoma. 
Jei nepavyktų prisijungti, ar būtų prastas garsas, prašome kreiptis į Gediminą Matijošaitį, kuris bus atsakingas už transliaciją, tel. +370 615 15 140, el.p. gediminas.matijosaitis@konferenta.lt
SPAUDOS KONFERENCIJOJE DALYVAUS
Doc. Rūta Gancevičienė, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Infekcinių ligų ir dermatovenerologijos klinikos docentė, Lietuvos dermatovenerologų draugijos prezidentė, konferencijos moderatorė, „Pasaulinė žvynelinės diena: ar įveiksime stigmą?" 
Doc. Jūratė Grigaitienė, Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikos Dermatovenerologijos centro vadovė: „Kokie požymiai rodo, kad sergate vidutinio sunkumo ar sunkia žvyneline - gal jau laikas pasitarti su gydytoju".
Prof. Skaidra Valiukevičienė, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Odos ir venerinių ligų klinikos vadovė: „Lietuva žengia koja kojon su moderniu pasauliu - galima padėti net sergantiems sunkiausiomis ligos formomis".
Pasaulinę žvynelinės dieną iniciavo Tarptautinė žvynelinės draugijų federacija (angl. International Federation of Psoriasis Associations). Lietuvoje Pasaulinė žvynelinės diena minima nuo 2004 metų.
Organizatoriai: Lietuvos dermatovenerologų draugija ir Medicininės informacijos centras, UAB
Daugiau informacijos: 
Jūratė Saveikienė 
Medicininės informacijos centras 
8 698 86 512
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-10-28 12:14
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media