2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija „Žvilgsnis iš Vašingtono: Vilniaus NATO viršūnių susitikimas“

2023-05-09
 
Gegužės 10 d., trečiadienį, 12.30 val. Seimo Spaudos konferencijų salėje (II rūmai) Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkas Žygimantas Pavilionis organizuoja spaudos konferenciją „Žvilgsnis iš Vašingtono: Vilniaus NATO viršūnių susitikimas", kurioje dalyvaus užsienio politikos ir gynybos ekspertai iš Jungtinių Amerikos Valstijų.
Pasak Seimo URK pirmininko Ž. Pavilionio: „Vašingtono pozicija dėl Ukrainos narystės NATO visada buvo viena svarbiausių. 2008 m. Bukarešto NATO viršūnių susitikime JAV Prezidentas G. V. Bušas (G. W. Bush) mus palaikė. Ar JAV Prezidento Dž. Baideno (J. Biden) administracija palaikys mus Vilniaus NATO viršūnių susitikime - netrukus pamatysime. Apie Vašingtono požiūrį į Ukrainos narystę NATO prieš Vilniaus susitikimą ir ką galime padaryti, kad visas Aljansas susivienytų šiuo klausimu, kalbėsime su vienais geriausių senų Lietuvos draugų Vašingtone".
Spaudos konferencijoje dalyvaus svečiai iš JAV: Džefris Gedminas (Jeffrey Gedmin) - politinio leidinio, skirto liberaliajai demokratijai ginti, „American Purpose" įkūrėjas, leidėjas ir ilgametis vyriausiasis redaktorius. Dž. Gedminas ėjo „Radio Free Europe/Radio Liberty" (būstinė Prahoje), „Aspen Institute Berlin" ir Londone įsikūrusio „Legatum Institute" prezidento ir generalinio direktoriaus pareigas; Bilis Kristolis (Bill Kristol) - vienas ryškiausių Amerikos politikos analitikų, organizacijos „Defending Democracy Together", skirtos ginti Amerikos liberalias demokratijos normas, principus ir institucijas, įkūrėjas, įtakingo politikos analizės leidinio „The Bulwark" vyriausiasis redaktorius. 1985-1993 metais B. Kristolis ėjo aukštas pareigas Ronaldo Reigano (Ronald Reagan) ir G.V. Bušo (G. W. Bush) vyriausybėse, prieš tai dėstė Pensilvanijos ir Harvardo universitetuose; Karolina Stiuart (Carolyn Stewart) - žurnalo „American Purpose" vyriausioji redaktorė. Buvusi Hadsono instituto spaudos ir publikacijų skyriaus direktorė, atsakinga už politikos tyrimų, skirtų Jungtinių Valstijų nacionaliniam saugumui ir užsienio politikai, redagavimą ir rengimą. Daugelio publikacijų apie meną ir kultūrą autorė leidiniuose: „Washington Post", „TIME Magazine", „American Purpose", „The Bulwark", „The New Criterion", „Spectator World", „Humanities Magazine", „Technoskeptic Magazine" ir kt.
Spaudos konferenciją bus galima stabėti Seimo „YouTube" paskyroje „Atviras Seimas".
Daugiau informacijos:
Seimo nario Žygimanto Pavilionio patarėjai:
Laurynas Čižas, el. p. laurynas.cizas@lrs.lt
Simonas Norkūnas, el. p. Simonas.norkunas@lrs.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-05-09 16:57
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media