2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: Santaros klinikų specialistai žino, ką pasiūlyti sergančiam reta liga

2018-03-13
 
Penktadienį 2018 m. kovo 16 d. 11:15 val. Crowne Plaza viešbutyje (įėjimas - iš Konferencijų centro, 2-me aukšte) įvyks spaudos konferencija "Santaros klinikų specialistai žino, ką pasiūlyti sergančiam reta liga ", Jos dalyviai ir jų pasisakymų temos:
Prof. Algirdas Utkus - VU Medicinos fakulteto dekanas, VUL Santaros klinikų Medicininės genetikos centro vadovas - apie mokslo naujoves, kurios perkeltos į praktiką.
Prof. Rimantė Čerkauskienė - VUL Santaros klinikų filialo Vaikų ligoninės Vaikų retų ligų koordinavimo centro vadovė - apie individualizuotą komandinį požiūrį į vaiką, sergantį reta liga ir jo perdavimą suaugusiesiems.
Dr. Birutė Tumienė -VUL Santaros klinikų Kompetencijos centrų koordinatorė, gydytoja genetikė - apie diagnostiką, kuriai didelę reikšmę turi genetikos srity įdiegtos naujovės.
Karolis Šablauskas - Jaunųjų gydytojų asociacijos valdybos pirmininkas, VU genetikos rezidentas - apie jaunosios medikų kartos įsiliejimą į ateities mediciną.
Danas Čeilitka - Nacionalinio retų ligų aljanso prezidentas - ar retomis ligomis sergantys pacientai yra pasimetę „pacientų jūroj"? Kodėl jis subūrė aljansą?
Laima Rudokienė - paciento, sergančio reta liga, mama - apie pacientų ir medikų bendradarbiavimą, apie segančiojo reta liga integraciją į visuomenę, mokymosi aplinką, pritaikytą specialiems poreikiams.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-03-17 10:17
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media