2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija „Kodėl reikia išslaptinti duomenis apie KGB?“

2018-10-09
 
Spalio 10 d., 12 val. rengiama Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos nario Zbignevo Jedinskio spaudos konferencija „Kodėl reikia išslaptinti duomenis apie KGB?" Spaudos konferencijoje dalyvaus Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras Zigmas Vaišvila.
Pranešėjai pateiks paaiškinimus, kodėl būtina išslaptinti duomenis ir apie KGB agentus, prisipažinusius slapta bendradarbiavus su SSRS KGB. Šių duomenų įslaptinimas tapo naudingas, visų pirma, ne Lietuvos, bet Rusijos valstybei.
Dėl šių priežasčių Seimo narys Z. Jedinskis įregistravo Seime Asmenų, slapta bendradarbiavusių su buvusios SSRS specialiosiomis tarnybomis, registracijos, prisipažinimo, įskaitos ir prisipažinusiųjų apsaugos, taip pat Seimo, Prezidento, savivaldybių ir Europos Parlamento rinkimų įstatymų pataisas.
Šie įstatymų pakeitimai būtini ir taikytini jau 2019 m. vyksiančių rinkimų metu.
Pranešėjų nuomone, Lietuvos piliečiai rinkimų metu turi teisę žinoti, kurie kandidatai ir kokių užsienio valstybių specialiosioms tarnyboms darbuojasi, ne tik jau neegzistuojančios valstybės - Tarybų Sąjungos- tarnyboms slaptai dirbę asmenys, bet šiuo metu egzistuojančių užsienio valstybių tarnyboms dirbantys asmenys.
Dėl šių įstatymų pakeitimų būtina išplėsti tarpžinybinės liustracijos komisijos funkcijas, jos veiklą padaryti profesionalia.
Pranešėjų nuomone, ankstesnių kadencijų Seimai dirbo neprofesionaliai, diskutavo dėl neegzistuojančios valstybės naudai slapta dirbusių asmenų liustravimo, tačiau visiškai nesirūpino tikrosiomis grėsmėmis Lietuvos nacionaliniams saugumui.

Kontaktams:
Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos
frakcijos referentė Danuta Krasnovska
Tel.: (8 5) 239 6777, mob. 8 687 70 086
El. p. Danuta.Krasnovska@lrs.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-10-09 11:51
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media