2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Apie naujausią M.Martinsono juostą "Amaya" - iš japonų kino žvaigždės lūpų

2010-09-14
 
Nuotraukoje: spaudos konferencijoje dalyvaus ir garsi japonų aktorė Kaori Momoi

Nuotraukoje: spaudos konferencijoje dalyvaus ir garsi japonų aktorė Kaori Momoi

Simonas Ropė

 

Rugsėjo 15 d. į Vilnių atvyksta visame pasaulyje žinoma kino aktorė iš Japonijos Kaori Momoi, kuri dalyvaus didžiojoje režisieriaus Mario Martinsono filmo „Amaya" premjeroje, įvyksiančioje Vilniaus kino teatre „Forum Cinemas Vingis" tą pačią dieną.

„Tai istorinis vizitas. Nedažnai pasitaiko, kad tokio kalibro asmenybė aplankytų Lietuvą ir Vilnių. Tai milžiniška garbė ne tik mums, filmo kūrėjams, bet ir visai šaliai bei jos sostinei. Patikėkit, derybos dėl jos atvykimo buvo labai ilgos ir sudėtingos," - Kaori Momoi vizitą komentavo šios tarptautinės kino koprodukcijos režisierius Maris Martinsonas.

Filmų „Geišos išpažintis", „Japoniškas vesternas", „Saulė" žvaigždė Lietuvos sostinėje susitiks su Lietuvos Respublikos kultūros ministru, Vilniaus miesto savivaldybės vadovais ir Japonijos ambasadore. Taip pat aktorė apsilankys gražiausiose Vilniaus ir jo apylinkių vietose, užsuks į vilniečių pamėgtą Čiunės Sugiharos sakurų parką.

Pastatyto Honkonge filmo „Amaya" premjerą savo dalyvavimu pagerbs Honkongo ekonomikos ir prekybos rūmų Londone generalinė direktorė Agnes Allcock, kuri dėl filmo pristatymo Vilniuje atšaukė savo vizitą į Stokholmą.

Lietuvos žiūrovai galės išvysti režisieriaus Mario Martinsono filmą „Amaya" premjeriniuose seansuose ne tik Vilniuje, bet ir Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje.

Rugsėjo 15 d., trečiadienį, 14.30 val. žurnalistai kviečiami dalyvauti spaudos konferencijoje, kurioje režisierius kartu su pagrindiniais vaidmens atlikėjais Kaori Momoi ir Andriumi Mamontovu pristatys savo filmą. Konferencija vyks sostinės "Grotthus" viešbutyje (Ligoninės g. 7, Vilnius).

 

 

Žurnalistus nuo 10.30 val. į Gedimino pilį kels funikulierius.




Daugiau informacijos:

Vilniaus miesto savivaldybės Užsienio ryšių skyriaus Protokolo poskyrio vedėja Ina Irens, tel. 211 2874,

Kino filmų platinimo įmonės „Meed Films" vadovas Justinas Vancevičius, tel. 8-616 26 966.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-09-14 14:21
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media