2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Kviečiame žurnalistus į nacionalinę klimato kaitos konferenciją: ar žydinčios pievos padės skęstančioms gatvėms?

2022-10-23
 
Aplinkos ministerija spalio 24 d. 10 val. Vilniuje, „Radisson BLU" viešbučio konferencijų centre organizuoja nacionalinę klimato kaitos konferenciją „Klimato kaita ir miestai: ar žydinčios pievos padės skęstančioms gatvėms?". Konferencijos metu su savivaldybių, mokslo ir tyrimų institucijų atstovais, socialiniais partneriais bus ieškoma sprendimo būdų, kaip savivaldybėms mažinti neigiamą klimato poveikį.
Konferencijoje sužinosite įdomių faktų apie klimato kaitos įtaką miestams, išgirsite, kaip ateityje keisis Lietuvos klimatas ir kokios priemonės padės prisitaikyti. Savivaldybėms pasiūlysime naudingus įrankius, projektus ir paramos galimybes, kurie padės įgyvendinti klimatui neutralios gyvensenos principus, sumažinti neigiamą klimato kaitos poveikį.
Pranešimus skaitys ir įžvalgomis dalinsis Europos Komisijos Klimato kaitos generalinio direktorato vyresnysis ekspertas Johannes Klumpers, Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) politikos analitikas Kilian Raiser, EBPO ekonomistė Anasuya Raj, taip pat Vilniaus universiteto atstovai ir kiti specialistai. Svečiai dalinsis žiniomis, patirtimi ir gerąja praktika vietos, regioniniu, nacionaliniu ir tarptautiniu lygmeniu. Su programa kviečiame susipažinti čia.
Norinčius dalyvauti kviečiame užsiregistruoti, o negalinčius prisijungti į gyvą konferenciją, kviečiame stebėti konferencijos transliaciją nuotoliniu būdu.
Šiuo renginiu pradedama Aplinkos ministerijos jau ketvirtą kartą rengiama Klimato savaitė, kuri šiemet vyksta spalio 24-30 d. Ji skirta atkreipti visuomenės, verslo ir kitų suinteresuotų grupių dėmesį į aktualiausius klimato kaitos klausimus.
Šiais metais Klimato savaitę planuoja paminėti daugiau nei 90 įstaigų, institucijų, įmonių, nevyriausybinių organizacijų, bendruomenių iš 32 Lietuvos savivaldybių, aktyviausios - Klaipėdos, Vilniaus ir Panevėžio miestų savivaldybės.
Daugiau informacijos apie Klimato savaitės renginius portale www.klimatokaita.lt.
Kontaktinis asmuo
Aistė Gadliauskaitė
Vyr. specialistė
LR aplinkos ministerija
37068682967
aiste.gadliauskaite@am.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-10-23 16:55
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media