2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Kvietimas į forumą „Kultūros, verslo, švietimo, sporto ir mokslo pasiekimai – tikrasis pridėtinės vertės ir įvaizdžio eksportas“

2021-01-05
 
Šį penktadienį (sausio 8 d.), 14 val., kviečiame stebėti tiesioginę LPK ir Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) organizuojamą forumą „Kultūros, verslo, švietimo, sporto ir mokslo pasiekimai - tikrasis pridėtinės vertės ir įvaizdžio eksportas". 
LNOBT bei LPK iniciatyva rengiamo forumo pagrindinė tema - ką reikia padaryti, kad Lietuvą pristatytume ne šūkiais, o ji taptų dar labiau žinoma mūsų kultūros, verslo, švietimo ir mokslo pasiekimų dėka. Akivaizdu, kad paminėjus kurios nors valstybės vardą, pirmiausiai ji asocijuojasi ne su valstybės strategijos patvirtintais šūkiais, o su tos šalies žinomų kultūros ar sporto atstovų vardais, mokslo ar verslo sukurtais produktais, siūlomomis paslaugomis. Forume Lietuvos kultūros, švietimo, mokslo, sporto ir verslo atstovai, kartu su už šias sritis atsakingais ministrais diskutuos, kaip Lietuvos pristatymo užsienyje 2020-2030 m. strategijoje suformuluotą „Co-create" koncepciją, bendradarbiaujant ir kuriant klasterines iniciatyvas, paversti realiu aukštos pridėtinės vertės ir įvaizdžio eksportu, generuojančiu apčiuopiamą naudą valstybei.
Diskusiją „Bendras tikslas - mūsų pasiekimų eksportas. Kaip to pasiekti?" moderuos Edmundas Jakilaitis. Diskusijoje dalyvaus: Kultūros ministras Simonas Kairys, Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas, Investuok Lietuvoje generalinis direktorius Mantas Katinas, Krepšinio klubo Kauno „Žalgiris" vadovas Paulius Motiejūnas, LPK prezidentas Vidmantas Janulevičius, LNOBT direktorius Jonas Sakalauskas.
Forumo transliacijos nuoroda netrukus bus paskelbta LPK tinklapyje, taip pat bus transliuojama renginio Facebook paskyroje ir LRT portale.
Daugiau informacijos apie renginį:
LPK tinklapyje: https://www.lpk.lt/events/forumas-kulturos-verslo-svietimo-sporto-ir-mokslo-pasiekimai-tikrasis-aukstos-pridetines-vertes-ir-ivaizdzio-eksportas/
Renginio Facebook paskyroje: https://www.facebook.com/events/207156791030691
Pagarbiai
LPK administracija
Lietuvos pramonininkų konfederacija
T.: +370 5 243 10 67 
El. p.: sekretoriatas@lpk.lt
Vilniaus g. 31, LT-01402, Vilnius
www.lpk.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-01-05 18:10
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media