2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Adventiame Vilniaus skyriaus vakare apdovanota ir konkurso „Taikliausias šūvis“ nugalėtoja

2015-12-22
 
Konkurso „Taikliausias šūvis“ pabaigtuvės. Arūno Sartanavičiaus nuotrauka

Konkurso „Taikliausias šūvis“ pabaigtuvės. Arūno Sartanavičiaus nuotrauka

 

Daiva Červokienė

 

 

Gruodžio 17-tąją Vilniaus skyriaus žurnalistai rinkosi į tradicinį adventinį vakarą: senųjų metų palydėtuves -2016-ųjų sutiktuves, kuriame dalyvavo ir svečių iš kitų skyrių. Šiame renginyje apdovanojamas tradicinio konkurso „Taikliausias šūvis" nugalėtojas.

 

LŽS Vilniaus skyriaus pirmininkė Aldona Armalė apžvelgė 2015 metais atliktus darbus: tai kelionė į Rietavo dvarą pavasarį,  mokslinė praktinė konferencija „Žiniasklaidos atskaitingumas ir žurnalisto atsakomybė", skirta Pirmojo ir Antrojo Seimo pirmininko, valstybės veikėjo ir redaktoriaus Leono BISTRO 125-osioms gimimo metinėms surengta LR Seime ir konferencija „Žurnalistika ir žmogaus teisės - profesinių standartų praktinis taikymas" restauruotuose Jašiūnų dvaro rūmuose (Šalčininkų r.) rudenį; įteiktos simbolinės dovanėlės jų organizatoriams ir aktyviems talkininkams.

Medaliu „Už nuopelnus žurnalistikai" buvo apdovanotas jubiliejų paminėjęs skyriaus narys, Varėnos laikraščio „Merkio kraštas" vyriausiasis redaktorius, rašytojas Aloyzas Tendzegolskis. VU Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos instituto docentė, daktarė žurnalistė  Jolanta Mažylė apdovanota Kultūros ministro Padėkos raštu už  nuopelnus šalies kultūrai ir žurnalistikai. Kalėdinės dovanėlės, tarp kurių vardiniai parkeliai ir LŽS pirmininko Dainiaus Radzevičiaus padėka už profesionalios žurnalistikos puoselėjimą bei kolegų nuoširdūs linkėjimai respublikoje žinomiems žurnalistams, ilgamečiams LŽS nariams Leopoldui Rozgai iškeliavo į Naująją Akmenę, o Skirmantui Pabedinskui - į Panevėžį. Apžvelgti palydimus metus, paskaityti eilėraščių ar pasakyti linkėjimų vieni po kitų kilo visi renginyje dalyvavę kolegos.

LŽS Vilniaus skyriaus tradicinių konkursų „Taikliausias šūvis" ir „Metų kornišonas" vertinimo komisijos pirmininkė Rasa Liutkuvienė paskelbė: 2015-aisiais taikliausiai šovė DELFI naujienų portalo autorė žurnalistė Vilma Danauskienė. Konkurso diplomas ir simbolinė kulka (raktų pakabukas) jai atiteko už „Pilietinę stiprybę ir temos aktualumą". Kolegos įvertino V. Danauskienės žurnalistinius tyrimus apie Druskininkų mero Ričardo Malinausko pastangas įteisinti Vijūnėlės dvaro statybas kurorto apsaugos zonoje, taip pat apie Druskininkų sveikatingumo centre „Aqua" nemokamai pramogavusius politikus.

„Nedažnai rajonuose dirbančių žurnalistų publikacijos sulaukia tiek atgarsio visoje šalyje. O jos publikacijos sulaukė ne tik visos žiniasklaidos dėmesio, bet ir privertė pasijudinti aukščiausius politikus", - sakė R. Liutkuvienė.

V. Danauskienė, pasidžiaugusi įvertinimu, kuris „skatina ir toliau tobulėti, domėtis ir viešinti įtartinas istorijas", pakvietė visus į 2016-ųjų „Pasienio fiestą" Lazdijų rajone, tuo pradėdama rikiuoti ir skyriaus kitų metų veiklą.

Beje, LŽS Vilniaus skyrius rinko ne tik taikliausio šūvio, bet ir „Metų kornišono" laureatą. Šis apdovanojimas, dar vadinamas Žaliojo agurkėlio prizu, skiriamas smarkiai „prašovusiam" kolegai. Kadangi tokį atrinkti sunku, šįkart nutarta prisipažinti, kad kokiu nors aspektu prašovėme kiekvienas, tad prizas įteiktas šventėje dalyvavusiam LŽS pirmininkui Dainiui Radzevičiui. Jis, kitaip negu ankstesnių metų apdovanotieji, prizą priėmė, bet namo nesinešė, taigi marinuotų agurkėlių stiklainį renginio dalyviai draugiškai sukrimto prie vaišių stalo. Prie jo vyko antroji, neoficialioji, vakaro dalis. Suėjimui besibaigiant prisiminėme ir po universiteto skliautais ar kitur sutiktą, nesenai šį pasaulį palikusį kunigaikštį Vilgaudą (lituanistą Stasį Urniežių) - metų kaita kalba apie tą trapią ribą tarp laimėjimų ir „prašovimų", šiandienos ir amžinybės...

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-12-28 09:49
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media