2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: LŽS Senjorų klubo Tarybos išvažiuojamasis posėdis – Bubų kaime

2020-09-03
 
 LŽS Tarybos nariai

LŽS Tarybos nariai


Šį kartą LŽS Senjorų klubo Tarybos išvažiuojamasis posėdis įvyko Vilniaus rajono Bubų kaime, jaukioje kolegos Gedimino Končiaus sodyboje. Posėdį vedė klubo pirmininkas Ipolitas Skridla, protokolavo Alfonsas Kairys.
Pirmuoju klausimu buvo svarstoma kaip koronaviruso plitimo situacijoje elgtis klubo nariams - tradiciškai rengti visuotinius klubo narių susirinkimus ar susilaikyti nuo bendrų susirinkimų organizavimo. Vytautas Žeimantas siūlė rengti kasmėnesį, kaip ir buvo anksčiau daroma. Loreta Nikolenkienė, Gediminas Končius ir kiti šiai minčiai nepritarė. Daugumos balsų dėka, saugant mūsų kolegų sveikatą, buvo nutarta riugsėjo mėnesį susirinkimo nešaukti. Dėl susirinkimo spalio mėnesį bus tariamasi papildomai, aišku, atsižvelgus į bendrą sergamumo situaciją Vilniuje ir Lietuvoje. 
Artimiausiu laiku mūsų kolegės ir kolegos Elena Sliesoriūnienė, Genovaitė Burneikienė, Gerda Gudjurgienė, Ona Saulytė Šemeškevičienė, Teresė Kezienė, Lidija Česnienė ir Kazys Račkauskas šves įvaįraus lygio sukaktuves . Taryba nutarė gražiai atžymėti visas kolegų sukaktis.
Taryba vienbalsiai nutarė pradėti rengti spaudai naują informacinį - pažintinį leidinį su darbiniu pavadinimu „Žurnalistai senjorai". Kiekvienas Senjorų klubo narys šioje knygoje galės prisistatyti. Kiekvienam bus skirta po du knygos puslapius. Bus galima pristatyti ir jau Anapilyn išėjusius kolegas, tačiau tik tuos, kurie buvo Senjorų klubo nariai.
Svarstant šį klausimą buvo geru žodžiu prisimintos ir kolegų sudarytos bei išleistos knygos apie Senjorų klubą ir jo narius: Jono Vėlyvio „Senjorai" (2009 m.) ir Alfonso Kairio „Vilniaus senjorų žurnalistų klubas" (2016 m.). 
Naujoji knyga išeis su Lietuvos žurnalistų sąjungos vėliava. Jos redaktorius sudarytojas Vytautas Žeimantas, pasidžiaugęs, kas Marija Valuckienė, Ipolitas Skridla, kai kurie kiti kolegos jau parašė knygai apie save, pakvietė ir kitus kolegas senjorus skubiau pateikti apie save tekstus ir iliustracijas. 
Tarybos posėdis baigėsi pažintine ekskursija po kolegos Gedimino sodybą, kurioje gražiai dera sodas, daržas ir gėlynai, kur auga daug retų, anksčiau nematytų augalų. Vien pavadinimai kaip skamba - orkos, daikonai, radikjo, stevija... Savo daugiametę sodininko ir daržininko patirtį kolega Gediminas yra aprašęs gana solidžioje monografijoje „Mano šiltnamis" (2005 m.). Dabar galėjome visą tai pamatyti savo akimis, kai ką ir paragauti.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-09-03 17:32
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Alfonsas

2020-09-11 17:56

Nuostabi nuostabaus Žmogaus sodyba ir svetingumas!
Alfonsas

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Loreta

2020-09-03 22:39

Buvo skanu, kvapnu ir gražu

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media