2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Druskininkuose vyks tradicinė žurnalistų futbolo šventė

2020-09-08
 
Rugsėjo 12 d. Lietuvos žurnalistai trumpam atsitrauks nuo įprastinių darbų ir išmėgins savo jėgas futbolo aikštėje. Šeštadienį Druskininkuose vyksiančiame Lietuvos žurnalistų futbolo čempionate dėl pagrindinio rėmėjo lažybų bendrovės „TopSport" įsteigtos nugalėtojų taurės grumsis septynios komandos. 
Nors Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatas rengiamas jau tryliktus metus iš eilės, bet šį kartą jo vieta ir laikas yra netradiciniai. Įprastai futbolo aikštėje šalies žiniasklaidos atstovai santykius aiškindavosi pavasarį Vilniuje. O paskutinius penkerius metus rugsėjį Druskininkuose pajėgiausios Lietuvos žurnalistų komandos dalyvaudavo tarptautiniame žurnalistų futbolo turnyre. Tačiau, pasak Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto komandos „PRESS‘as" vadovo Tautvydo Vencevičiaus, COVID-19 pandemija pakoregavo nusistovėjusią tvarką.
„Dėl koronaviruso grėsmės svečiai iš kitų šalių šiais metais negalėjo atvykti į net penkiolika metų be pertraukų vykusį tarptautinį žurnalistų futbolo turnyrą. Visgi nusprendėme, kad tradicijas reikia puoselėti ir į Druskininkus sukvietėme Lietuvos žurnalistus. Tryliktame Lietuvos žurnalistų futbolo čempionate dalyvaus septynios žiniasklaidos komandos. Čempionų titulą gins daugkartiniai varžybų nugalėtojai Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto komanda „PRESS‘as", neabejoju, kad juos nukarūnuoti sieks 2018 m. čempionate triumfavę Kauno žurnalistai, žinau, kad rimtų ambicijų turi ir 15min.lt redakcijos kolektyvas, kuriame netrūksta futbolą mylinčių ir šį žaidimą išmanančių žmonių. Be abejo, tokio pobūdžio varžybose iššauti gali bet kuri komanda, tad tikiu, kad aikštėje bus daug emocijų, daug aistros, o laimės tie, kurie tą dieną bus stipriausi. Kita vertus, šio čempionato tikslas - ne tik futbolas, o taip pat ir galimybė susitikti su kolegomis iš kitų miestų, pabendrauti ir tokiu būdu stiprinti Lietuvos žurnalistų bendruomenės ryšius", - teigė „PRESS‘o" pirmininkas T. Vencevičius.
Be „Presso", Kauno žurnalistų ir 15min.lt komandos dėl titulo Druskininkuose varžysis dar penkios ekipos: Klaipėdos, Marijampolės, „Lietuvos ryto" ir futbolo tinklaraščio „Vienuolika" atstovai. Tad šeštadienį Druskininkų „Saulės" pagrindinės mokyklos stadione gainiojant kamuolį bus galima išvysti visą būrį žinomų šalies žurnalistų - Raimundą Celencevičių, Kęstutį Rimkų, Marių Bagdoną, Evaldą Gelumbauską, Maksimą Vojevodiną, Romaną Buršteiną, Rimą Mauricą, Dalių Matvejevą, Karolį Tretjaką, Zigmą Jurevičių, Tomą Grigalevičių ir kitus. 
Varžybos stadione prasidės 12 val. Visos komandoje tarpusavyje sužais po 15 minučių trunkančias rungtynes. Varžybų nugalėtojams, prizininkams bei geriausiems žaidėjams specialius prizus įteiks ne tik generalinis rėmėjas „TopSport", bet ir advokatų kontora „Primus Derling" ir sporto apdovanojimų gamintojas „SportCup".

 

Lietuvos žurnalistų sąjunga kartu su Lietuvos sporto žurnalistų federacija šiais metais surengs ir Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionatą, o kitais metais tikisi atnaujinti ir tarptautinio žurnalisto futbolo turnyro tradiciją Druskininkuose. 
Projektas „Žurnalistų sporto turnyrų organizavimas" bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-09-18 12:46
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media