2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Laiškai Lietuvos žurnalistų sąjungos XV suvažiavimui

2010-10-19
 
Plunksnakotis, Vladimiro Beresniovo nuotr.

Plunksnakotis, Vladimiro Beresniovo nuotr.

Lietuvos žurnalistų sąjungos penkioliktasis suvažiavimas Vilniaus Rotušėje turi būti iškilmingas, dalykiškas, darnus, pavyzdingas. Jau dvidešimt vieneri, kai mūsų profesinė kūrybinė sąjunga yra laisva ir nepriklausoma. Galime ir turime patys drauge spręsti savo problemas. Tik ne taip, kaip daro mūsų politikai. Rietenos ir nepasitenkinimas, išminties ir kvailumo demonstracija, vadovybės keiksnojimas ir laukimas, jog kažkas kažką padarys ir atneš „ant lėkštutės padėjęs"... Kodėl ir jie, ir mes - negalime ar nenorime patys savęs paklausti: „Ką aš padariau, kad ir man, ir jam, ir visiems Lietuvoje būtų geriau?, Ką turime daryti mes, kad kiekvienam spaudos, radijo ir televizijos žurnalistui būtų garbė tapti LŽS nariu?"
 

Tokios profesinės, kūrybinės sajungos kaip LŽS - neturi nei Latvija, nei Estija. Todėl jų žurnalistai mums pavydi, o mes patys kai kuo nepatenkinti. Esame teisūs, nes mūsų veikla gali ir turi būti ženklesnė, ne viską darome, ką deklaruoja LŽS įstatai. Dėl to susimąstykime, bet neatidėkime savo kritikos, kaip ir racionalių, gerai apgalvotų pasiūlymų ir jų įgyvendinimo priemones - Lietuvos žurnalistų sąjungos penkioliktajam suvažiavimui. Apie trūkumus ir gerus darbus kalbėkime ne tik LŽS suvažiavime. Savo forumo išvakarėse rašykime, diskutuokime, kas džiugina ir neramina, kaip savo klaidas ir trūkumus galime ištaisyti.

Laukiame vertingų minčių iš visų Lietuvos žurnalistų sąjungos narių, dirbančių Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, visuose šalies rajonuose. Gal savo nuomonę pareikš spaudos, radijo ir televizijos darbuotojai, kurie nepriklauso mūsų sąjungai. El. laiškus siųsti adresu info@lzs.lt Laukiame!

 

 

Taip pat LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos nariai nutarė rašyti, ir kitus ragina tai daryti, svetainės www.kaunozurnalistai.lt specialiame puslapyje „Laiškai LŽS XV suvažiavimui". El. laiškus siųsti adresu lzskaunas@gmail.com Laukiame!

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-10-25 17:22
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media