2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Konkursas „Žmogus ir aplinka“, – iki gruodžio 4 dienos

2013-11-11
 
 

Aplinkos ministerija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga yra paskelbusios tradicinį kūrybinį konkursą žurnalistams „Žmogus ir aplinka". Primename, kad konkursinius darbus galima pateikti iki gruodžio 4 dienos. Šio jau vienuoliktus metus rengiamo konkurso tikslas - skatinti žurnalistų kūrybiškumą ir profesionalumą supažindinant visuomenę su aplinkos sektoriaus (aplinkos apsaugos, statybos ir būsto plėtros) aktualijomis, problemomis ir jų sprendimo būdais, ugdant sąmoningą šalies gyventojų požiūrį į aplinką. Prizinis fondas - penki tūkstančiai litų.

Konkurse gali dalyvauti žurnalistai, kurie per metus (nuo praėjusių metų gruodžio 4 d. iki šių metų gruodžio 4 d.) aplinkos apsaugos ar statybos ir būsto plėtros temomis paskelbė publikacijų Lietuvos spaudoje, internetinėje žiniasklaidoje arba sukūrė laidų, transliuotų per radiją ar televiziją. Darbus, atitinkančius konkurso tematiką ir tikslą, gali teikti ne tik patys žurnalistai, bet ir redakcijos, Lietuvos žurnalistų sąjungos skyriai.

Kiekvienas autorius gali pasiūlyti ne daugiau kaip tris darbus (rašinių arba laidų ciklas laikomas vienu darbu). Pateikiant spaudinius, reikia pristatyti iškarpų iš laikraščių ar žurnalų kopijas (po vieną), o teikiant garso ar vaizdo medžiagą - įrašą ir išsamų laidos aprašymą bei pažymą, kur ir kada laida buvo rodyta ar transliuota. Pateikiant darbus, reikia nurodyti jų autoriaus adresą, telefoną, elektroninį paštą.

Iškarpų kopijas reikia nusiųsti Lietuvos žurnalistų sąjungai iki gruodžio 4 d. adresu: konkursui „Žmogus ir aplinka", Lietuvos žurnalistų sąjunga, Jogailos g. 11, LT-01116, Vilnius. Taip pat būtina pateikti darbus skaitmeniniu formatu ir atsiųsti el. paštu info@lzs.lt.

Konkurso nugalėtojai bus apdovanoti piniginiais prizais ir diplomais. Juos išrinks komisija, sudaryta iš keturių Lietuvos žurnalistų sąjungos ir trijų Aplinkos ministerijos atstovų. Pagrindiniai vertinimo kriterijai: aktualumas, visuomeninė reikšmė ir profesionalumas.

Išsamesnė informacija tel. (5) 212 2805, el. paštu info@lzs.lt arba tel. 8~70 663660, el. paštu r.karnackaite@am.lt.

 

AM Visuomenės informavimo skyrius

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-11 10:44
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media