2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Įvyko seminaras žurnalistams "Ar žiniasklaida gali tapti mano verslu?"

2012-06-19
 
Birželio 11 d. į Kauną susirinkę regioninės žiniasklaidos atstovai dalyvavo seminare „Ar žiniasklaida gali tapti mano verslu?", klausė pranešimų ir diskutavo su kolegomis apie tai, ar kokybiška žiniasklaida gali būti pelninga, ir apie interneto žiniasklaidos galimybes Lietuvoje.

Regioninės žiniasklaidos iššūkiai

Augantys spausdinimo kaštai ir mažėjančios reklamos apimtys - tai tik dalis problemų, su kuriomis susiduria regioninė žiniasklaida. Būtent todėl „Europos istorijų parko" seminare daugiausiai dėmesio buvo skiriama naujoms žiniasklaidos idėjoms ir galimybėms patiems pradėti savo interneto žiniasklaidos verslą.

„Vietos spauda išlieka stabiliausia Lietuvos žiniasklaidos rinkos dalis tiek jų redakcijų, tiek turinio, tiek ir tiražų atžvilgiu. Tačiau svarbu, kad stabilumas netaptų stagnacija. Jei vietos žiniasklaida nebus imli naujovėms, ilgesniuoju laikotarpiu konservatyvus verslo modelis neužtikrins naujų skaitytojų pritraukimo", - sako Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje Spaudos ir informacijos skyriaus vadovas Giedrius Sudikas.

Seminaro metu su Europos Sąjungos naujienomis žurnalistus supažindino Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje Spaudos ir informacijos skyriaus vadovas Giedrius Sudikas, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius kvietė pasvarstyti, „ar kokybė ir verslas žiniasklaidoje suderinami", o komunikacijos ekspertas Domas Burkauskas pristatė sėkmingiausius interneto portalų pavyzdžius ir kūrybiškų viešųjų ryšių nedideliam žiniasklaidos projektui galimybes.

Seminaro metu apdovanotos konkurso nugalėtojos

Internetiniams naujienų portalams „Europos istorijų parko" straipsniai ir trumposios žinutės pastaraisiais metais tapo puikiu pagalbininku kasdieniame darbe. „Šaunu, kad egzistuoja tokie projektai kaip „Europos istorijų parkas", kuris ne kartą mane gelbėjo, kai reikėdavo kokios nors aktualios informacijos ar tiesiog įdomesnės istorijos Europos Sąjungos temomis", - sako laikraščio „Kalvotoji Žemaitija" korespondentė ir konkurso laimėtoja Donata Veliūtė-Kazlauskienė. Pasibaigus seminarui, Donata kartu su dar dviem kolegėmis buvo apdovanota kaip konkurso „Europos istorijų parko aktyviausieji" nugalėtoja. Beveik tris mėnesius „Europos istorijų parko" nariai publikavo savo istorijas puslapyje www.europosistorijos.lt ir už kiekvieną istoriją gaudavo taškų. Gegužės pabaigoje susumavus taškus, paaiškėjo, kad aktyviausios buvo www.alkas.lt redaktorė Gintautė Brazauskaitė, minėtos „Kalvotosios Žemaitijos" žurnalistė Donata Veliūtė-Kazlauskienė ir Simona Pužaitė iš „Šilutės naujienų". Visos trys nugalėtojos buvo apdovanotos planšetiniais kompiuteriais.

Prioritetas - regioninės žiniasklaidos tobulėjimas

Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje dažnai organizuoja žurnalistų profesiniam tobulėjimui skirtus seminarus. Šį kartą Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje pradeda naują kampaniją ir siūlo regioninės žiniasklaidos atstovams bendradarbiauti projekte „Kaip Lietuvos regionams pasinaudoti Europos Sąjungos teikiamomis galimybėmis?". Jos metu kartu su regioninėmis žiniasklaidos priemonėmis bus rengiami debatai regionų gyventojams aktualiais klausimais. Diskusijose dalyvaus žinomi įvairių sričių ekspertai: ekonomistai, politologai, verslo, kultūros ir meno atstovai, visuomenės veikėjai.

Šiuo metu EK atstovybė Lietuvoje buria potencialių projekto partnerių grupę ir siekia užmegzti partnerystės ryšius su žiniasklaidos atstovais kiekviename regione. Jei susidomėjote galimybe dalyvauti šiame projekte, prašome iki š. m. birželio 22 d. apie tai pranešti el. paštu benigna.chijenaite@ec.europa.eu arba tel. 8-5 231 3186. Dėl klausimų, susijusių su projektu, kreipkitės į Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje Spaudos ir informacijos skyriaus vadovą Giedrių Sudiką tel. +370 650 90630 arba el. paštu giedrius.sudikas@ec.europa.eu.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-06-19 10:12
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media