2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Dvidešimtasis kauniečių žurnalistų Spaudos balius

2012-05-15
 
LŽS pirmininkas D. Radzevičius įteikė kolegai Gediminui Jankui medalį „Už nuopelnus žurnalistikai"

LŽS pirmininkas D. Radzevičius įteikė kolegai Gediminui Jankui medalį „Už nuopelnus žurnalistikai"

Vytautas Žeimantas

 

Lietingas dangus neatbaidė grupės vilniečių žurnalistų nuo kelionės į Kauną. Juolab, važiavome su gražia misija - dalyvauti jubiliejiniame, jau dvidešimtajame Kauno žurnalistų Spaudos baliuje, skirtame Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai. Gerai, kad dangus greitai prasigiedryjo ir į šventinį „Vasaros olimpą" sugužėję per šimtas kolegų galėjo pasidžiaugti ne tik pavasariškos saulės šiluma.

 

Pirmieji visiems susirinkusiems nuotaiką pakėlė šių metų „Choru karų" nugalėtojai - „Božolė" dainininkai, vadovaujami Aleksandro Ivanausko. Buvo paplota ir Kauno rajono savivaldybei, padovanojusiai žurnalistams „Božolės" pasirodymą.

 

Jubiliejinį, jau dvidešimtąjį Spaudos balių vedė LŽS nariai, buvęs Lietuvos radijo diktorius, o dabar jau dvidešimt metų Kaune dirbantis Vilius Kaminskas ir LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis - šio renginio organizatorius, įkvėpėjas ir dvasinė siela.

 

Karštomis katutėmis buvo palydėtas ir puikių muzikantų Juozo ir Virginijaus atliktas tradicinis žurnalistų himnas - Antano Šabaniausko „Spaudos valsas".


Spaudos baliaus dalyvius nuoširdžiai pasveikino Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius. Jis įteikė LŽS nario pažymėjimą jaunajai kolegei Renatai Bartusevičiūtei. Po to D. Radzevičius įteikė Lietuvos žurnalistų ir rašytojų sąjungų nariui Gediminui Jankui medalį „Už nuopelnus žurnalistikai". Kolegė Teklė Mačiulienė, buvusi „Kauno dienos" vyr. redaktorė, pavasarinių gėlių puokštę įteikusi G. Jankui, priminė, kad jis prieš dvi dešimtis metų atkūrė Šaulių sąjungos žurnalą „Trimitas" ir buvo jo pirmasis redaktorius.

 

Galima buvo pasidžiaugti ir kolegos, žinomo Lietuvos radijo žurnalisto Beno Rupeikos darbo įvertinimu. Kolegai Benui už radijo laidų ciklą „Kaip žmonės gyvena" buvo įteikta pirmoji Petro Babicko premija, kurią drauge su LŽS Kauno apskrities skyriumi įsteigė Kauno rajono savivaldybė. Šia premija kauniečiai nutarė įamžinti savo kraštiečio garsaus tarpukario Lietuvos ir lietuvių išeivijos žurnalisto Petro Babicko atminimą. Premiją - originalų mikrofoną su telekranu sukūrė kaunietis dailininkas, stiklo menininkas Audrius Vaišnys.

 

Šventės dalyvius pasveikino ir Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, kuris kartu su savo patarėju ryšiams su visuomene, žurnalistu Tomu Grigalevičiumi, pagerbė jų nuomone objektyviausius ir kūrybingiausius žiniasklaidos darbuotojus.


Šventėje dalyvavo ir Žurnalistų draugijos nariai. Draugijos pirmininkė Gražina Petrošienė padovanojo didžiulį šakotį, o UAB „Ūkininko patarėjas" vyr. redaktorius Vytenis Neverdauskas - užsienietiškos „samanės" miniatiūrinių buteliukų rinkinį.


Kartu su žurnalistais buvo ir Lietuvos teisininkų draugijos Kauno skyriaus atstovai. Ši draugija su LŽS Kauno apskrities skyriumi prieš porą metų pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Teisininkų draugijos vardu žurnalistus sveikino Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vygaudas Molis.

 

Lietuvos rašytojų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Vidmantas Kiaušas-Elmiškis, drauge su kolega Petru Venclovu pakilęs scenon, žurnalistams įteikė vieną pirmųjų šių metų „Poezijos pavasario" egzempliorių, nes jau kitą dieną Lietuvoje pakilo tradicinė poezijos "paukštė", prieš kelis dešimtmečius gimusi Kaune.

 

Kauno meno kūrėjų asociacijos pirmininkas Petras Palilionis LŽS Kauno apskrities skyriui įteikė savo knygą „Tautos šauklio balsai", už kurią rašytojui šiemet buvo įteikta Bernardo Brazdžionio literatūrinė premija.

 

Teko pakilti į sceną ir šių eilučių autoriui ir įteikti kauniečiams kolegos poetams dar spaustuvės dažais kvepiančią žurnalistų poezijos knygą „Šitas aidas toli girdis...". Pirmieji leidinio egzemplioriai buvo įteikti ir kauniečiams Vladimirui Beresniovui, Petrui Žemkauskui ir raseiniškei Kristinai Bendžiūtei. Jų eilės gražiai papildė pirmąją Lietuvos istorijoje žurnalistų poezijos rinktinę.

 

Nuoširdus buvo ir Lietuvos Seimo nario, buvusio televizijos žurnalisto ir Kauno mero Eriko Tamašausko sveikinimas. Jis kartu su savo padėjėja, žurnaliste Birute Mačiene visus pavaišino specialiai šventei iškeptu „Tinginio pyragu".

 

Nuoširdžių padėkos žodžių susilaukė ir UAB „Kauno grūdai" vadovas Tautvydas Barštys. Jis visada, kai tik gali, paremia žurnalistus, ištiesė pagalbos ranką ir šios gražios šventės rengėjams.

 

Pagarbą ir meilę patyrė dar ne vienas Spaudos baliaus dalyvis. Šventei baigiantis grupė Kauno ir Vilniaus žurnalistų aplankė Petrašiūnų kapinėse esantį Petro Babicko kapą, padėjo ant jo gėlių.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-05-15 19:55
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Vilnietis

2012-05-16 15:59

O kada vilniečiai rengs panašius balius?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media