2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Kolegai Ipolitui Skridlai - medalis “Už nuopelnus žurnalistikai”

2016-12-28
 
Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius apdovanojo medaliu “Už nuopelnus žurnalistikai” LŽS Senjorų klubo pirmininką Ipolitą Skridlą. Vytauto Žeimanto nuotrauka

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius apdovanojo medaliu “Už nuopelnus žurnalistikai” LŽS Senjorų klubo pirmininką Ipolitą Skridlą. Vytauto Žeimanto nuotrauka

 

Vytautas Žeimantas

 

Gruodyje jaukioje Lietuvos teatro sąjungos salėje įvyko eilinis, tradicinis LŽS Senjorų klubo susirinkimas. Tačiau jis prasidėjo ne tradiciškai, sveikinimais gimtadienių proga, kai būdavo pagerbiami visi tą mėnesį gimę klubo nariai. Šią gražią procedūrą atlikdavo klubo pirmininkas Ipolitas Skridla ir jo pirmasis pavaduotojas Alfonsas Kairys, kuris, beje, visada kruopščiai suskaičiuodavo visus gimusiuosius, kad, neduokdie, kas nors neliktų nepaminėtas.      

Šį kartą Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, paėmęs susirinkimo vadeles į savo rankas, paskelbė gerą žinią: LŽS Senjorų klubo pirmininkas Ipolitas Skridla apdovanojamas medaliu "Už nuopelnus žurnalistikai".

Kolega Ipolitas buvo apdovanotas už svarų indėlį stiprinant ir puoselėjant žurnalistų bendruomenę bei žurnalistų solidarumą ir už pastangas stiprinant LŽS veiklą.

Dainius Radzevičius, įteikdamas Senjorų klubo pirmininkui medalį „Už nuopelnus žurnalistikai" pabrėžė, kad kolega Ipolitas visada stengėsi  ir stengiasi stiprinti mūsų sąjungą. Šis medalis - simbolinis atliktų darbų įvertinimas. Jis sėkmingai daug metų vadovavo laikraščių ir žurnalų susivienijimui "Periodika", rūpinosi rajonų ir miestų redakcijomis, aktyviai bendradarbiavo su LŽS, kartu su sąjunga organizavo įvairius renginius. Dabar Ipolitas kūrybingai ir energingai vadovauja Senjorų klubui, yra LŽS Tarybos ir Valdybos narys. Aktyvus jis ir kūryboje. Yra išleidęs kelias knygas, dalyvavo leidžiant žurnalistų poezijos rinktines "Šitas aidas toli

 girdis..." ir "Sušvieski, saule", jo eilių žodžiais sukurtos dainos.

 Įteikus medalį, kolegą Ipolitą sveikino draugai, žurnalistai.

"Lietuvos aido" korespondentė Loreta Nikolenkienė įteikė jam laikraščio numerį (2016 12 06), kuriame patalpintas platus Vytauto Žeimanto straipsnis "Poetui ir žurnalistui Ipolitui Skridlai - 80!"

Kolega Povilas Sigitas Krivickas paskyrė jubiliatui eilėraštį, o savo sveikinimą pabaigė posmeliu:

Tegyvuoja Ipolitas,

kaip mūs klubo monolitas.

Iš Palangos kolega Gediminas Griškevičius, prisiminęs Ipolito Skridlos prie Bebrusų ežero rengtas žurnalistų stovyklas,  irgi atsiuntė jubiliatui skirtas eilutes:

Šypsomės į ūsą

Kaip ir prie Bebrūsų!...

Jūra priminė man rytą:

"Greit pasveikink Ipolitą!"

Po šventinės dalies su katutėmis pasitikome susirinkimo viešnią, garsią kultūrologę, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto mokslo darbuotoją Gražiną Kadžytę. Šį kartą ji, atsiliedama į laiko dvasią, kalbėjo apie Adventą, apie tai, kad tai susikaupimo, susiklausymo, ramybės metas. Šeimoje, kaip ir visada, turime rasti gražių, šiltų žodžių vieni kitiems, tą šilumą turėtumėme perduoti vaikams, anūkams, proanūkiams. Buvo smagu matyti ir girdėti garsi1ją lietuviškų papročių propaguotoją ne per televiziją ar radiją, o gyvai, betarpiškai. Todėl ir smalsių klausimų buvo, ir įdomių atsakymų netrūko.

Meninė susirinkimo dalis prasidėjo susitikimu su dainų ir tautinių šokių klubo „Ainiai" pirmininku Donatu Papaurėliu. Jis, pasveikinęs jubiliatą su gimtadieniu ir su aukščiausiu Lietuvos žurnalistų sąjungos apdovanojimu, pasakojo klubo, įkurto daugiau nei prieš keturiasdešimt metų, istoriją,  „Mūsų turtas, - sakė jis, - yra dainą ir šokį mėgstantys žmonės, o šūkis: Ainiam tik dainas paliekam".

Po to scenoje sukosi šešios „Ainių" poros, sušokusios šokius „Aleksandra", „Dirižablis", „Subata", „Vakaruškos" (vadovė Nijolė Turčinavičienė). Choras, vadovaujamas Simonos Vitkauskienės,  atliko kelias dainas, o sodraus balso solistas, buvęs istorijos mokytojas Romualdas Navickas  nukėlė visus į romansų pasaulį. 

Linkėdami ramių ir turtingesnių 2017-ųjų, senjorai ir svečiai skirstėsi, kad susitiktų kitąmet.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-12-28 12:24
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Vytautas (kitas)

2017-01-07 10:16

Sveikinu, Ipolitai, su garbingu apdovanojimu. Esi to vertas.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media