2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Ramunės Rakauskaitės filmo „Kelionės namo“ peržiūra

2019-05-31
 
Ar kada susimąstėte, kokios buvo pirmosios Amerikos lietuvių patirtys grįžus aplankyti okupuotos tėvynės? Kino studija „Studio Nominum" Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje birželio 4 d. 18 val. Konferencijų salėje (V aukštas) pristato režisierės Ramunės Rakauskaitės dokumentinį filmą „Kelionės namo", kuriame nuotaikingai ir taikliai perteikiamas užsienio lietuvių ryšys su tėvyne.
Ką jautė ir matė atvykusieji - šiandien jau sunkiai suvokiama. Karo metais šalį priverstų palikti filmo herojų atmintyje įstrigo romantiški ir net kiek naivūs tėvynės vaizdiniai. Atvykus jų laukė gerokai pasikeitusi realybė, kontrastuojanti su nostalgišku, legendomis apipintu Lietuvos įvaizdžiu. Ši grįžimo namo istorija atskleidžia praėjusios epochos dvasią, dviejų civilizacijų sandūrą ir netikėtas spalvingų herojų patirtis.
Režisierė R. Rakauskaitė prisipažįsta, kad Amerikos lietuviais susižavėjo daugiau nei prieš dešimt metų, kai pati gyveno ir dirbo Čikagoje. Režisierė žiūrovams taip pat pažįstama iš filmo apie Lietuvos istoriją „Radviliada" ir pasakojimo apie žinomus lietuvių kūrėjus „Trys skrybėlės".
Režisierė ir scenarijaus autorė R. Rakauskaitė, operatoriai Kristina Sereikaitė ir Eitvydas Doškus, montažo režisierė Audinga Kučinskaitė, prodiuserė Algimantė Matelienė.
Kviečiame dalyvauti filmo peržiūroje, filmą pristatys režisierė R. Rakauskaitė. Po peržiūros vyks diskusija. Filmas bus rodomas lietuvių kalba.
Įėjimas laisvas
Partneriai - kino studija „Studio Nominum"
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-05-31 18:53
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media